Την άμεση εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, ζήτησε στις Βρυξέλλες ο Δήμος Δερύνειας

Την άμεση εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, ζήτησε στις Βρυξέλλες ο Δήμος Δερύνειας

Όλα όσα έγιναν

Την άμεση εφαρμογή και σεβασμό της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ζήτησε ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που συνήλθαν στις Βρυξέλλες και συζήτησαν το θέμα «Εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή».
 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «σε τοποθέτηση του στη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε συνεργασία με τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της ΕΕτΠ, ζήτησε την άμεση εφαρμογή και σεβασμό της Συμφωνίας του Παρισιού, για την κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος από τα κράτη μέλη».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ο κ. Καραγιάννης «διευκρίνισε ενώπιον μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσώπων του γραφείου του Επιτρόπου Frans Timmermans, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι τοπικές αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, μέσω διαφόρων δράσεων για προστασία του περιβάλλοντος, όπως η εφαρμογή του συστήματος ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, οι δεντροφυτεύσεις, η κυκλική οικονομία και η χρήση φωτοβολταϊκών και οικονομικών λαμπτήρων».
 
Ο Δήμαρχος Δερύνειας συνεχάρη τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, ενώ καταδίκασε την αποψίλωση δασών, τις κακόβουλες πυρκαγιές όπως και την ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων στη φύση και ιδιαίτερα στη θάλασσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ