Απεργία λεωφορεία: Αδυνατεί να επαναφέρει τη μείωση τονίζει η εταιρεία Ζήνωνας

Απεργία λεωφορεία: Αδυνατεί να επαναφέρει τη μείωση τονίζει η εταιρεία Ζήνωνας

Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες η εταιρεία λεωφορείων Λάρνακας "Ζήνωνας", με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι αδυνατεί να επαναφέρει τη μείωση του 5% περίπου, όρος που έχει τεθεί από τις συντεχνίες για οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, και αναφέρει ότι θα πράξει ότι είναι δυνατό να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, για να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και ιδιαίτερα των μαθητών, για την οποία απολογείται.

Μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για επέκταση της σημερινής 24ωρης στάσης για άλλες 48 ώρες, η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για τη λήξη των απεργιακών μέτρων και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρείας.

Η εταιρεία υπενθυμίζει ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2014 συνήψε συμφωνία απομείωσης των μισθών, κατά 5% περίπου, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης και της ανάγκης να μειωθούν τα κόστη της εταιρείας, σημειώνοντας ότι η ίδια οικονομική δυσπραγία εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα. Εκ των πραγμάτων, προσθέτει, αδυνατεί να επαναφέρει τις μειώσεις στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.