Συνελήφθη καταζητούμενος που είχε αποκεφαλίσει τον πατριό του

Συνελήφθη καταζητούμενος που είχε αποκεφαλίσει τον πατριό του

Τον καταζητούμενο για ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που έγιναν την τελευταία 20ετία στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να συλλάβει το ΤΑΕ Λάρνακας σε χωριό της επαρχίας. Πρόκειται για τον Αγγλοκύπριο Άντονι Αντωνίου, 50 χρόνων, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε από δικαστήριο του Νότινγχαμ για τον άγριο φόνο του πατριού του Γουόλτερ Μακάρθι, που διαπράχθηκε το 1995.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 21 Δεκεμβρίου 1995 ο Άντονι Αντωνίου, μαζί με έναν άλλο συνεργό του, είχαν αποκεφαλίσει με ιαπωνικό σπαθί τον 59χρονο, τότε, Γουόλτερ Μακάρθι, αφού προηγουμένως τον μαχαίρωσαν 52 συνολικά φορές. Μετά τη σύλληψή του, ο Άντονι Αντωνίου παραδέχθηκε το έγκλημα και ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης ότι δολοφόνησε τον πατριό του επειδή είχε κακοποιήσει τον ίδιο σωματικά και σεξουαλικά.

Σεξουαλική κακοποίηση

Μετά τη σύλληψή του, ο Άντονι Αντωνίου παραδέχθηκε το έγκλημα και ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης ότι δολοφόνησε με αυτό τον φρικτό τρόπο τον πατριό του επειδή, όπως είπε, κατέστρεψε την οικογένειά του, κακοποιώντας και τον ίδιο σωματικά και σεξουαλικά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως ο Αντωνίου σκότωσε τον πατριό του επειδή αυτός είχε βιάσει την ανήλικη κόρη του...

Τον Μάρτιο του 1997 δικαστήριο του Νότινγχαμ καταδίκασε τον Αντωνίου σε ισόβια φυλάκιση. Αφού εξέτισε 14 χρόνια φυλάκιση, υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης σε ειδική επιτροπή, το οποίο κι έγινε αποδεκτό. Ο Αντωνίου αποφυλακίστηκε νόμιμα, αλλά φαίνεται πως παρέβη τους όρους αποφυλάκισής του, σύμφωνα με τον αγγλικό νόμο, και διέφυγε από τη χώρα, μέσω του αεροδρομίου Χίθροου, τον Ιανουάριο του 2015.

Γι’ αυτό και εκδόθηκε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έκτοτε τον καταζητούσαν. Εντοπίστηκε τελικά σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, όπου διέμενε μόνος του από τον Ιανουάριο του 2015. Η διαδικασία παράδοσής του στις αρχές της Αγγλίας θα συνεχιστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 3 Μαρτίου. Μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης