Αεροπειρατεία Λάρνακα: Εγκληματική φυσιογνωμία ο Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά με εξτρεμιστικές τάσεις;

Αεροπειρατεία Λάρνακα: Εγκληματική φυσιογνωμία ο Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά με εξτρεμιστικές τάσεις;

Συμπληρώνεται με κάθε ώρα που περνάει το παζλ γύρω από το προφίλ του Αιγύπτιου που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του με την αεροπειρατεία της Τρίτης 29/3.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα επικαλούμενα το περιβάλλον της Κύπριας πρώην συζύγου του Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά, Μαρίνας Παράσχου, γνωρίστηκε μαζί της περίπου το 1986 και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά.

Από το 1986 μέχρι το 1990 που ήταν η τελευταία φορά που ήρθε στο νησί και εμφανίστηκε στη γυναίκα και τα παιδιά του, πηγαινοερχόταν στην Αίγυπτο και τον χώρο της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποιώντας διαφορετικά στοιχεία διαβατηρίου κάθε φορά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληρωφορίες παρουσιαζόταν ως φανατικό μέλος της οργάνωσης PLO, της οργάνωσης που ηγούνταν ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αράφατ. Ισχυριζόταν ακόμη ότι στο μητρώο του περιλαμβάνονταν η δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών, αλλά και η εξέτιση ποινής τετραετούς φυλάκισης σε Φυλακές της Αιγύπτου.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο είχε ξυλοκοπήσει άγρια γυναίκα αστυνομικού στη Λάρνακα, στο τέλος της δεκαετίας του 1980, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί από τα τραύματα που της επέφερε ο Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά.

Η Μαρίνα Παράσχου (52 ετών), πρώην σύζυγος του Αιγύπτιου, εκτός από τις πληροφορίες που έδωσε στην Αστυνομία ενόσω ήταν σε εξέλιξη η αεροπειρατεία, έδωσε και πολύωρη κατάθεση μετά τη λήξη της. Διευκρίνισε πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι μετά το διαζύγιο δε μερίμνησε ποτέ για την ίδια και την ανατροφή των παιδιών τους.