Αεροπειρατεία Λάρνακα: Η Μαρίνα σπάει τη σιωπή της- η άγνωστη αεροπειρατεία του '97 και η κακοποίηση

Αεροπειρατεία Λάρνακα: Η Μαρίνα σπάει τη σιωπή της- η άγνωστη αεροπειρατεία του '97 και η κακοποίηση
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Πολλά έχουν γραφτεί για την Μαρίνα, το πρόσωπο που έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά την αεροπειρατεία στη Λάρνακα.

Ποια από όμως αυτά ισχύουν; Η αιγυπτιακή εφημερίδα Cairo Post σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι κατάφερε να εξασφαλίσει συνέντευξη από τη διάσημη πια Μαρίνα. Ο δημοσιογράφος που έφτασε στην Κύπρο για να μιλήσει με τη Μαρίνα αρχικά μίλησε με τον αδερφό της, ο οποίος αρνούνταν ότι η αδερφή του έμενε εκεί, καθώς η ίδια ήθελε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Cairo Post στη συνέντευξη της η Μαρίνα όταν ρωτήθηκε για τον Σείφ Μουσταφά ανέφερε ότι «Δεν ξέρω ένα είναι ψυχολογικά ανισόρροπος ή όχι αλλά είναι πολύ έξυπνος και επαγγελματίας πλαστογράφος».

Για τις σχέσεις που είχε με τα παιδιά του η Μαρίνα ανέφερε στην Cairo Post ότι «Δεν έχει θέση εδώ και τα παιδιά του δεν τον ξέρουν και δεν θέλουν κιόλας να τον ξέρουν».
Επίσης όταν αναφέρθηκε στα πραγματικά κίνητρα του Μουσταφά εξηγώντας ότι ο πραγματικός του σκοπός ήταν να ξεφύγει από την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση είτε μέσω Ισραήλ είτε μέσω Τουρκίας.

Εντύπωση προκαλεί και η δήλωση του αδερφού της Μαρίνας ο οποίος μιλώντας στον δημοσιογράφο αποκάλυψε ότι όταν ο Μουσταφά είχε επισκεφθεί την Κύπρο του είχε κλέψει το διαβατήριο του και έβαλε δικιά του φωτογραφία, ώστε να γυρίσει στην Αίγυπτο απαρατήρητος. 15 χρόνια μετά το πιο πάνω περιστατικό έστειλε γράμμα απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσει.

Ακόμα πιο σοκαριστικές είναι οι δηλώσεις της ίδιας της Μαρίνας η οποία, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Cairo Post , κατάγγειλε ότι ο Μουσταφά δεν πλήρωσε ποτέ διατροφή για τα παιδιά τους ενώ στα οκτώ χρόνια που ήταν παντρεμένοι, ουσιαστικά για έξι μήνες έμειναν μαζί. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό κακοποίησης της ιδίας και των παιδιών της από τον Μουσταφά κατά την επίσκεψη τους στην Αίγυπτο.

Σοκαριστική είναι και η εξομολόγηση της ότι ο Μουσταφά 18 χρόνια πριν είχε κάνει αεροπειρατεία σε ένα αεροπλάνο στη Λιβύη. Τότε την είχε πάρει τηλέφωνο και της το ανέφερε ενώ η ίδια και τα παιδιά της αισθάνθηκαν ντροπή γι αυτό το γεγονός.

Τέλος, έκανε λόγο για το δράμα που ζούσε με τον Μουσταφά και τη δυσκολία να πάρει διαζύγιο από αυτόν στην ηλικία των 18 καθώς «τα κυπριακά ήθη τη δεκαετία του 80 ήταν πιο αυστηρά και ήταν ντροπή για μια γυναίκα να πάρει διαζύγιο». Εντούτοις, υπέβαλε τελικά αίτηση διαζυγίου και ξαναπαντρεύτηκε.

Η ίδια έχοντας ζήσει αυτό τον εφιάλτη προτρέπει την κάθε γυναίκα να διεκδικήσει την ελευθερία της αν έκανε λάθος επιλογή και όχι να περιμένει για 8 χρόνια όπως έκανε η ίδια με τον Μουσταφά.

Η ίδια εφημερίδα επίσης δημοσιοποίησε μια τηλεφωνική συνέντευξη του Σείφ Μουσταφά, ο οποίος ανέφερε ότι προέβη στη συγκεκριμένη πράξη για λόγους εκδίκησης καθώς σκοπός του ήταν να φτάσει στην Ιταλία και να «ενοχλήσει» τις Αιγυπτιακές αρχές μετά τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή Guilio Regeni.

Όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες κράτησης του στην Κύπρο ανέφερε ότι του φέρθηκαν πολύ σκληρά.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν είναι η πρώτη φορά που έκανε αεροπειρατεία ο Μουσταφά απάντησε ότι το είχε κάνει και στο παρελθόν. Όπως αναφέρει το περιστατικό είχε γίνει στη Λιβύη το 1997 με στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Λιβύης και του Ιράκ, αλλά συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λιβύης και εκδόθηκε στην Αίγυπτο.

Εντύπωση προκαλεί και η απάντηση του στον δημοσιογράφο όταν ρωτήθηκε πώς κατάφερε να πραγματοποιήσει την αεροπειρατεία: «Με τεχνική, δόλο και εξυπνάδα βασιζόμενος στη δικιά τους βλακεία, τίποτε άλλο».