Νεαροί ξυλοκόπησαν με ρόπαλα 34χρονο στο Κίτι στη μέση του δρόμου

Νεαροί ξυλοκόπησαν με ρόπαλα 34χρονο στο Κίτι στη μέση του δρόμου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα διήμερης κράτησης εναντίον 19χρονου από το Κίτι για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας αναφορικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Όπως ανέφερε σήμερα στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι στην οργανωμένη παραλία «Καρέτα», στο Κίτι, αρκετοί νεαροί χτυπούσαν ένα άνδρα που βρισκόταν στο έδαφος.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν οτιδήποτε.

'Υστερα από έρευνες και εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι το άτομο που δέχθηκε την επίθεση είχε μεταβεί στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Γύρω στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής, Ελληνοκύπριος, 34 χρόνων από τα Λύμπια, μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, και ανέφερε ότι ήταν το άτομο που δέχθηκε την επίθεση.

Είπε, συγκεκριμένα, ότι ο ίδιος και ο αδελφός του, με τις οικογένειές τους, είχαν μεταβεί, με δύο αυτοκίνητα, στην οργανωμένη παραλία «Καρέτα», στο Κίτι, για μπάνιο.

Πρόσθεσε ότι γύρω στις 6.30 το απόγευμα ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να επιστρέψει στο σπίτι του πέρασε από μπροστά του ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας και μία νεαρή γυναίκα.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, ο νεαρός σταμάτησε το αυτοκίνητο και τον ρώτησε γιατί τον κοιτούσε επίμονα, με αποτέλεσμα να του απαντήσει ότι δεν έκανε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο νεαρός ανέσυρε ξύλινο ρόπαλο επιτέθηκε στον 34χρονο και άρχισε να τον κτυπά στο σώμα και το κεφάλι.

Ο 34χρονος κατάφερε και απέσπασε το ρόπαλο από τον άνδρα, ωστόσο επί τόπου μετέβησαν άλλοι 8 – 10 νεαροί και άρχισαν να κτυπούν τον παραπονούμενο σε όλα τα σημεία του σώματος του, όπως είπε.

Εκείνη τη στιγμή πλησίασε στη σκηνή ο αδελφός του παραπονούμενου και η σύζυγος του και κατάφεραν να σταματήσουν τους νεαρούς.

Ο 34χρονος υπέστη μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του, ενώ στο Νοσοκομείο Λάρνακας του έγινε συρραφή στο αριστερό βλέφαρο.

Από μαρτυρία που προέκυψε, εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον νεαρού ως ένα από τα άτομα που επιτέθηκαν εναντίον του 34χρονου. Με τη σειρά του ο νεαρός κατονόμασε τον ύποπτο ως τον οδηγό του αυτοκινήτου που φέρεται να κτύπησε με το ρόπαλο τον 34χρονο στο κεφάλι.

Ο 19χρονος νεαρός συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα διήμερης κράτησης.