Εκδόθηκε άδεια οικοδομής βενζινάδικου που θα βρίσκεται κοντά σε δυο νηπιαγωγεία στην Ορμήδεια

Εκδόθηκε άδεια οικοδομής βενζινάδικου που θα βρίσκεται κοντά σε δυο νηπιαγωγεία στην Ορμήδεια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας εκδίδει για δεύτερη φορά άδεια οικοδομής για ανέγερση πρατηρίου πετρελαιοειδών σε μια περιοχή που υπάρχουν κοντά δύο νηπιαγωγεία.

Αυτούσια η ανακοίνωση τους:

Παρακάμπτουν απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για πρατήριο πετρελαιοειδών στην Ορμήδεια

Η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας φαίνεται να μην λαμβάνει υπόψη της, την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά ούτε και τις ισχύουσες νομοθεσίες. Δεν εξηγείτε διαφορετικά η εμμονή της συγκεκριμένης αρχής, να εκδίδει για δεύτερη φορά άδεια οικοδομής για ανέγερση πρατηρίου πετρελαιοειδών σε μια περιοχή που διά νόμου είναι απαγορευμένη, αφού σε απόσταση λιγότερο από 200 μέτρα -από το σημείο ανέγερσης- υπάρχουν δύο νηπιαγωγεία.

Η απόφαση αυτή παραβιάζει και εκείνη του Ανώτατου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία είχε ακυρωθεί η πρώτη άδεια οικοδομής που εξέδωσε, αφού το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν είχε διενεργηθεί η απαραίτητη έρευνα για έκδοση άδειας οικοδομής, για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Από ότι φαίνεται η υγεία των κατοίκων της περιοχής έρχεται σε δεύτερη μοίρα από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβουν έτσι ώστε να ανακληθεί η άδεια που εξέδωσε η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.