ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ ΜΑΖΩΤΟΣ: Ένταση έξω από το Κακουργιοδικείο- Θα καταθέσουν 44 μάρτυρες κατηγορίας

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ ΜΑΖΩΤΟΣ: Ένταση έξω από το Κακουργιοδικείο- Θα καταθέσουν 44 μάρτυρες κατηγορίας

Στις 23 Μαρτίου θα απαντήσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο ύποπτος Νάσος Δημητρίου, 23 χρόνων από το Μαζωτό, στις κατηγορίες για απόπειρα φόνου του Μιχάλη Βασιλείου, επίσης από το Μαζωτό, που έγινε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου σε καφενείο στο χωριό.

Ένταση σημειώθηκε έξω από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου, όταν κατά την ώρα προσαγωγής του Δημητρίου στο Δικαστήριο, που έγινε μέσω της αίθουσας των Δικαστών, συγγενείς του Βασιλείου άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του.

Ο κατηγορούμενος εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του Δικαστηρίου συνοδευόμενος από άνδρες της ΜΜΑΔ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημητρίου ζήτησε χρόνο από το Δικαστήριο προκειμένου να του δοθεί μαρτυρικό υλικό για την υπόθεση από την Κατηγορούσα Αρχή. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μεταξύ άλλων δεν είχε λάβει την ιατροδικαστική έκθεση για τον παραπονούμενο και ένα DVD από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέφερε ότι στην υπεράσπιση δόθηκε όλο το μαρτυρικό υλικό πλην της ιατροδικαστικής έκθεσης του Νικόλα Χαραλάμπους. Πρόσθεσε ότι ο ιατροδικαστής εξέτασε τον παραπονούμενο ωστόσο αναμένει εκθέσεις από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, προκειμένου να ετοιμάσει τη δική του έκθεση.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 23η Μαρτίου 2017 ως ημερομηνία για απαγγελία κατηγοριών και απάντηση, ενώ μέχρι τότε διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος με την παρουσία αστυνομικών έφυγε από το Δικαστήριο από την αίθουσα των Δικαστών.

Ο 23χρονος αντιμετωπίζει συνολικά τρεις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου, μεταφορά μαχαιριού εκτός κατοικίας και απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 44 μάρτυρες κατηγορίας.