ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Στο πλάι των πυροσβεστών εθελοντές και κυνηγοί- Τραγική η επόμενη μέρα (pics)

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑ: Στο πλάι των πυροσβεστών εθελοντές και κυνηγοί- Τραγική η επόμενη μέρα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά η φωτιά στην Ορεινή Λάρνακας μετά από γιγάντιες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης αφού βέβαια κατέκαψε έκταση τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων άγριας βλάστησης, πεύκων χαρουπιών και ελαιοδέντρων.

Στο πλάι των Πυροσβεστών πλήθος εθελοντών αλλά και κυνηγών, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν το πολύ δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Η επόμενη μέρα προκαλεί θλίψη γιατί ακόμα μια πυρκαγιά κατέκαψε τεράστια έκταση από δάσος και άγρια βλάστηση, ξυπνώντας μνήμες Σολεας.

Στο μεταξύ χτες η Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη γυναίκας 70 χρονών από την Ορόκλινη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης:

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το γνωστό εστιατόριο απαντά για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες- «Είναι τακτική μας» (vid)

Απετράπει τελευταία στιγμή νέο σχέδιο δολοφονίας κατά του Αλέξη Μαυρομιχάλη

Η φωτιά, εκτιμάται ότι ξεκίνησε όταν η 70χρονη έθεσε σε λειτουργία γεννήτρια που βρίσκεται μέσα στην εξοχική κατοικία του γιου της.

Οι προσπάθειες της γυναίκας να σβήσει τη φωτιά στα ξηρά χόρτα που βρίσκονταν κοντά στη γεννήτρια απέβησαν άκαρπες αφού μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά αναμένεται να εξετάσουν με το πρώτο φως της μέρας, εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας

Αργότερα σήμερα αναμένεται η 70χρονη γυναίκα να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την έκδοση διατάγματος κράτησής της.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησαν το Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών και Ομάδα Διάσωσης Πολιτικής Άμυνας ΛΑΡΝΑΚΑΣ U.S.A.R. CY-1