ΛΑΡΝΑΚΑ: 30χρονος τα ήπιε και βγήκε στον αυτοκινητόδρομο οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

ΛΑΡΝΑΚΑ: 30χρονος τα ήπιε και βγήκε στον αυτοκινητόδρομο οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Νεαρός έβαλε σε κίνδυνο τον εαυτό του και άλλους οδηγούς, όταν ήπιε και βρέθηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της αστυνομίας

Ο όρος ορθή οδική συμπεριφορά, περιλαμβάνει και τον σεβασμό του κάθε οδηγού, προς τους άλλους χρήστες του δρόμου και την κοινωνία γενικότερα. Ωστόσο, αρκετοί συμπολίτες μας φαίνεται και μέσα από στατιστικά στοιχεία, πως αδιαφορούν για τους γύρω τους. Άλλωστε η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τίποτα άλλο πέραν από ασέβεια προς την κοινωνία και περιφρόνηση της ζωής.

Ως παράδειγμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς, μπορεί να δοθεί 30χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Λάρνακας. Ο συγκεκριμένος οδηγός, εντοπίστηκε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα σήμερα, από περίπολο του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, να οδηγεί το αυτοκίνητό του, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με ελλαδικό δημοσίευμα: «Καίει» τον Μάριο Πρίαμο: «Αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα»

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το γνωστό εστιατόριο απαντά για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες- «Είναι τακτική μας» (vid)

Απετράπει τελευταία στιγμή νέο σχέδιο δολοφονίας κατά του Αλέξη Μαυρομιχάλη

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να τον σταματήσουν στην άκρη του δρόμου και να τον υποβάλουν σε εξέταση αλκοόλης. Τελικό αποτέλεσμα, 99μg%, αντί 22μg%. Δηλαδή σχεδόν πέντε φόρες πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Ο 30χρονος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου, παραλήφθηκε από τους οικείους του.

Δυστυχώς όμως, η πιο πάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική στους δρόμους της Κύπρου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής εκστρατείας της Αστυνομίας, περίπου ένας στους δέκα οδηγούς, που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η εκστρατεία διήρκησε από τις 10 μέχρι και τις 16 Ιουλίου 2017 και στόχος της ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Κατά τη διάρκειά της, ελέγχθηκαν συνολικά 3025 οδηγοί σε όλη την Κύπρο. Από αυτούς 240, εντοπίστηκαν να οδηγούν με ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό τους, μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στην Κύπρο, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, αιτία πρόκλησης, για το 25,32%, των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, που συνέβησαν μεταξύ των ετών 2012 και 2016, ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.