ΛΑΡΝΑΚΑ: Στην εντατική με εγκαύματα στο 70% του σώματός του ο άντρας μετά την έκρηξη σε διαμέρισμα

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στην εντατική με εγκαύματα στο 70% του σώματός του ο άντρας μετά την έκρηξη σε διαμέρισμα

Με εγκαύματα στο 70% του σώματος του νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ηλικιωμένος από τη Λάρνακα που τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης (08/08) σε πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη, πιθανόν λόγω διαρροής υγραερίου, στο διαμέρισμα του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 21.15 το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά, σε ισόγειο πολυκατοικίας στη Λάρνακα που βρίσκεται στην Οδό Μάρκου Δράκου, δίπλα από το κτίριο της ΠΕΟ.

Στη σκηνή έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά. Εικάζεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου.

Στο διαμέρισμα διέμεναν ζεύγος ηλικιωμένων από τους οποίους η σύζυγος 81 χρόνων υπέστη αναπνευστικά προβλήματα και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Ο σύζυγος, ηλικίας 88 χρόνων, υπέστη εγκαύματα 1ου, 2ου και 3ου βαθμού στο 70% του σώματος του, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε το διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ χρειάστηκε να εκκενωθεί προληπτικά η πολυκατοικία από τους ενοίκους της, οι οποίοι μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς επέστρεψαν στα διαμερίσματα τους.

Η σκηνή φρουρείτο κατά τη διάρκεια της νύχτας και με το πρώτο φως της ημέρας η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία θα προβούν σε εξετάσεις για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ