ΛΑΡΝΑΚΑ: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου 23χρονης- Ήθελε να μπλοκάρει την έρευνα ζευγάρι Ελληνοκυπρίων

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου 23χρονης- Ήθελε να μπλοκάρει την έρευνα ζευγάρι Ελληνοκυπρίων

Ανατρέπονται τα δεδομένα της υπόθεσης θανάτου 23χρονης, η οποία έπεσε από τον πέμπτο όροφο του διαμερίσματός τους και έχασε τη ζωή της.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», απέτυχε η προσπάθεια ζεύγους Ε/Κ να σταματήσει την ποινική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αστυνομία και αφορά τους λόγους για τους οποίους η εσωτερική οικιακή τους βοηθός, μια 23χρονη από την Ινδία ονόματι Rashpaul Kaur Sidhu, έπεσε από τον πέμπτο όροφο του διαμερίσματός τους και έχασε τη ζωή της.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 2 το μεσημέρι της 2ας Αυγούστου 2015 στη Λάρνακα και τότε οι εργοδότες είχαν προβάλει τη θέση ότι η κοπέλα την προηγούμενη ημέρα είχε παραπονεθεί για ζαλάδες και την πήγαν σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέφερε από ίλιγγο και της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Έτσι από τους εργοδότες -σε συνδυασμό με την αυτοψία που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και κατέληξε στο εύρημα ότι δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια- η πιθανή αιτία της πτώσης της αποδόθηκε σε τυχόν ζαλάδα ή αυτοκτονία.

Διαβάστε επίσης:

Η συγκλονιστική κίνηση στον γάμο της πανελίστριας της Χριστιάνας που μόνο οι καλεσμένοι έμαθαν-pics

Πανικός στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας λόγω οχήματος στο αντίθετο ρεύμα-ΒΙΝΤΕΟ με παραλίγο σύγκρουση

Σάλος με ελλαδικό δημοσίευμα για όργια γνωστής τραγουδίστριας σε ξενοδοχείο της Λεμεσού

Σύμφωνα με τον «Π», η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) άρχισε να δημοσιοποιεί πληροφορίες της ότι η κοπέλα την ημέρα της πτώσης της, που ήταν Κυριακή, ήθελε να πάει σε ινδικό ναό για να ασκήσει τα θρησκευτικά της δικαιώματα, όμως οι εργοδότες δεν την άφησαν και ως εκ τούτου ζητούσε διερεύνηση για να διαφανεί εάν ο θάνατός της σχετιζόταν με τυχόν προσπάθεια απόδρασης. Οι πληροφορίες της ΚΙΣΑ υποστήριζαν επίσης ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα ομοεθνείς της είχαν μεταβεί στο σπίτι με σκοπό να πείσουν τους εργοδότες να την αφήσουν να πάει στον ναό, αλλά αυτοί δεν τους επέτρεψαν να της μιλήσουν, και επιπρόσθετα ότι η κοπέλα ήθελε να εγκαταλείψει τους εργοδότες της και να εργοδοτηθεί αλλού επειδή δεν της φέρονταν καλά. Από πλευράς Αστυνομίας είχε τότε δηλωθεί ότι γίνεται σε βάθος διερεύνηση.

Τον θάνατο της 23χρονης ακολούθησε θανατική ανάκριση, κατά την οποία ο δικαστής που λειτούργησε ως θανατικός ανακριτής έκρινε ότι υπήρχε αντικείμενο προς διερεύνηση, προς τον σκοπό της εξακρίβωσης τυχόν ποινικών αδικημάτων. Έτσι, θεώρησε ορθό να αποστείλει το πόρισμά του στον γενικό εισαγγελέα για περαιτέρω χειρισμό. «Πιθανόν να προκύπτουν αδικήματα που έχουν σχέση με την παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας ενός ατόμου», έγραφε ο θανατικός ανακριτής στο πόρισμά του. Την ενέργεια αυτή του θανατικού ανακριτή, δηλαδή εάν είχε δικαιοδοσία να ζητήσει διερεύνηση, ήρθαν και αμφισβήτησαν οι εργοδότες με αίτηση φύσης certiorari, με την οποία ζητούσαν ταυτόχρονα και τερματισμό οποιασδήποτε διερεύνησης από την Αστυνομία. Το Ανώτατο Δικαστήριο, διά της δικαστού Τ. Ψαρά - Μιλτιάδους, απέρριψε χθες την αίτηση, αποφαινόμενο πως «ούτε κατ’ ελάχιστον υπάρχει οποιαδήποτε συζητήσιμη υπόθεση».