Απαγωγή μαθητών: Θρίλερ με αίσιο τέλος - Δράστης ένας Κύπριος που πιθανό κίνητρο είχε τα λύτρα(vid)

Απαγωγή μαθητών: Θρίλερ με αίσιο τέλος - Δράστης ένας Κύπριος που πιθανό κίνητρο είχε τα λύτρα(vid)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο αγοριών που απήχθησαν το πρωί από το σχολείο τους. Στα χέρια των αστυνομικών ο δράστης που το κίνητρο του φέρεται να ήταν τα λύτρα.

Ο άνδρας συνελήφθη και αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στο διαμέρισμά του όπου βρέθηκαν τα δύο 11 χρόνια αγόρια.

Για σχεδόν οκτώ ώρες ο κόσμος παρακολουθούσε με «κομμένη» την ανάσα τα όσα εκτυλίσσονταν ενώ οι πληροφορίες που έβγαιναν προς τα έξω ήταν ελάχιστες. 

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στις συνεχείς εκκλήσεις της Αστυνομίας για να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία θεωρούσαν ότι σχετιζόταν με την υπόθεση.

Μία τέτοια πληροφορία, την οποία αξιολόγησαν οι αρχές, οδήγησε τους αστυνομικούς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Τυρνάβου στη Λάρνακα, όπου ο απαγωγέας κρυβόταν με τα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα και ο ένας εκ των δύο απομάκρυνε τα αγοράκια από το σημείο ενώ ο δεύτερος έμεινε με τον απαγωγέα και κάλεσε πολίτες να τον βοηθήσουν.

Αμέσως στην περιοχή κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή αποκλείστηκε σε μεγάλη έκταση.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το σχολείο, που σημειώθηκε το περιστατικό, ότι τα παιδιά εντοπίστηκαν δημιουργώντας κλίμα ευφορίας σε όσους βρίσκονταν στο σχολείο.

Λίγο αργότερα η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη ένας 35χρονος και πως οι δύο μαθητές είναι καλά στην υγεία.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής όπου εντοπίστηκαν τα παιδιά ανέφεραν ωστόσο ότι τα δύο αγοράκια δε φαίνονταν να ήταν σε καλή κατάσταση.

Στο νοσοκομείο Λάρνακας αναμένεται να μεταβεί και η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέτα η οποία αναμένεται να εξετάσει τα δύο παιδάκια. Ενώ αναμένεται να ληφθούν δείγματα και για εξετάσεις ώστε να διαφανεί εάν τους χορηγήθηκε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.

Εξάλλου, μιλώντας στους δημοσιογράφους κάτοικοι της περιοχής, ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα είχαν δει τον 35χρονο να αλλάζει συνεχώς τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος του.

Πιθανότερο κίνητρο τα λύτρα…

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της χαρμόσυνης είδησης και εξερχόμενος από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο δράστης δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Μάλιστα ανέφερε ότι εξετάζεται ως πιθανότερο κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Στην Αστυνομία βρισκόταν και ο πατέρας ένας εκ των δύο παιδιών που απήχθησαν και εξερχόμενος είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλες τις αρμόδιες αρχές λέγοντας ότι ήταν όλοι άψογοι στο πώς χειρίστηκαν την υπόθεση.

Τα δύο αγοράκια είχαν προσέλθει κανονικά στο σχολείο τους και βρίσκονταν στην αυλή με άλλα παιδάκια.

Κάποια στιγμή, όπως ανέφεραν άλλοι μαθητές, είδαν άγνωστο άντρα να τους προσεγγίζει και να τους ζητάει να τον ακολουθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας για να τους πείσει προφασίστηκε ότι ήθελε βοήθεια για να κουβαλήσει βιβλία.

Ο δράστης, όπως ανέφεραν μαρτυρίες, επιχείρησε να προσεγγίσει άλλα τρία παιδιά ωστόσο δεν τα έπεισε να τον ακολουθήσουν.

ΠΗΓΗ Cyprustime-KYΠΕ-ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή μαθητών: Ραγδαίες εξελίξεις – Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά