Απαγωγή μαθητών: Ποιος ήταν ο δράστης; Παραδέχτηκε την ενοχή του - Ερευνα για το αν είχε συνεργό

Απαγωγή μαθητών: Ποιος ήταν ο δράστης; Παραδέχτηκε την ενοχή του - Ερευνα για το αν είχε συνεργό

Τα κίνητρα πίσω από την απαγωγή που συγκλονίζει το παγκύπριο ψάχνουν οι ανακριτές της υπόθεσης, που πέρασαν χειροπέδες στον απαγωγέα.

Ο απαγωγέας είναι Ελληνοκύπριος ηλικίας 35 ετών, άνεργος με οικονομικά προβλήματα, ο οποίος διέμενε μόνος του στο διαμέρισμα παρά τις αρχικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει και ανέφεραν ότι είχε συγκάτοικο έναν αλλοδαπό άντρα.

Είναι πρόσωπο που δεν απασχόλησε στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, μιλώντας αμέσως μετά την είδηση εντοπισμού των παιδιών.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε επίσης σε δηλώσεις του την πεποίθηση ότι κίνητρο της απαγωγής φαίνεται να ήταν τα λύτρα, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα επιβεβαιωθεί στην πορεία των ερευνών.

Στο μεταξύ οι έρευνες επικεντρώνονται και στο κατά πόσον ο απαγωγέας είχε και συνεργό, καθώς θεωρείται δύσκολο να οργάνωσε και να εκτέλεσε το σχέδιο απαγωγής ολομόναχος.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times ανακρινόμενος ο 35χρονος παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι χορήγησε συγκεκριμένη ηρεμιστική ουσία στους δύο μαθητές. 

Περαιτέρω, πληροφορίες που έχουν τεθεί ενώπιον της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο δράστης της πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεσης, ασχολείτο εκτενώς με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι ηλεκτρονικοί του υπολογιστές έχουν τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

 

Απαγωγή μαθητών: Ραγδαίες εξελίξεις – Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά