Απαγωγή μαθητών στην Λάρνακα – Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη σήμερα

Απαγωγή μαθητών στην Λάρνακα – Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη σήμερα

Η δίκη για την απαγωγή των δύο μαθητών σήμερα

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγεται από σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η δίκη για την υπόθεση απαγωγής δύο μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, για την οποία κατηγορούμενος είναι ο Γιώργος Νικολάου, άλλως Τζιωρτζ, 35 χρόνων από τη Λάρνακα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου, έκθεση γεγονότων.

Διαβάστε επίσης: Φονική Πυρκαγιά: Και τέταρτη σύλληψη στην υπόθεση

Ωστόσο ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι το Σώμα έχει προβληματιστεί κατά πόσον θα έπρεπε να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών βάση του Αρθρου 32 του Συντάγματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα θύματα είναι ανήλικοι.

Πρόσθεσε ότι βάση του συγκεκριμένου Άρθρου, το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών για προστασία των ανήλικων και των γονέων τους.

Η κα. Παπαγαπίου αφού ανέφερε ότι η Κατηγορούσα Αρχή είχε και η ίδια προβληματιστεί για το ενδεχόμενο η διαδικασία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, σημείωσε πως "δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για σεξουαλική παρενόχληση των δύο παιδιών".

Ανέφερε επίσης ότι δεν φέρει ένσταση στο να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών αρκεί όπως είπε, να επιτραπεί στους γονείς των δύο παιδιών να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα του Κακουργιοδικείου.

Έτσι ο Πρόεδρος του Σώματος διέταξε όπως η δίκη διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, πρόσθεσε ότι θα επιτραπεί στους γονείς των παιδιών να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να βγουν από την αίθουσα.

Η προηγούμενη δίκη

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο στις 16 Ιανουαρίου 2019 ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τις δύο κατηγορίες, μία για τον κάθε μαθητή, για τις οποίες είχε δηλώσει «μη παραδοχή».

Συγκεκριμένα παραδέχθηκε ότι στις 25/9/2018 στην Οδό Τυρνάβου στην Λάρνακα, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του μαθητή, χορήγησε σε αυτόν τη φαρμακευτική ουσία Λοραζεπάμη που ήταν ικανή να τον ναρκώσει.

Ο 35χρονος είχε αρχικά παραδεχθεί τις δύο κατηγορίες, επίσης μία για το κάθε παιδί, σύμφωνα με τις οποίες στις 25/9/2018 στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα απήγαγε μαθητή, δηλαδή με απατηλά μέσα, παριστάνοντας ψευδώς τον εαυτό του ως δάσκαλο, παρακίνησε τον ανήλικο να φύγει από το σχολείο του με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου ο ύποπτος φέρεται να απήγαγε τους δύο μαθητές από την αυλή του σχολείου τους, στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απαγωγή, η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δράστη και των μαθητών.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο ύποπτος και τα παιδιά εντοπίστηκαν, ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία από Παρατηρητές της Γειτονιάς, στο διαμέρισμα του, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Σχολείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ