Λοϊζίδου: Εισηγήσεις για σύστημα βιομετρικών διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Λοϊζίδου: Εισηγήσεις για σύστημα βιομετρικών διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της

Συστάσεις και εισηγήσεις διατύπωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου σε σχέση με το σύστημα βιομετρικών διαβατηρίων επιβατών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Διαβάστε επίσης: Ο Αρχηγός Αστυνομίας μελετά αίτημα επιδόματος στους αυτοδύτες της ΕΜΑΚ

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι τον Σεπτέμβριο έγινε έλεγχος του συστήματος στη διάρκεια του οποίου εκπρόσωποι του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ) και της Αστυνομίας παρουσίασαν το σύστημα και απάντησαν σε ερωτήματα που έθεσε η Επίτροπος. Εξετάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος, η νομιμότητα του και ο ρόλος της κάθε υπηρεσίας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

"Απηύθυνα συστάσεις/ εισηγήσεις προς το ΤΑΠΜ και την Αστυνομία, για εκπλήρωση υποχρεώσεών τους με βάση τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων", αναφέρει η Επίτροπος στην ανακοίνωση.

Ενημερώνει επίσης το κοινό ότι εισηγήθηκε να αναρτηθεί ενημερωτικό κείμενο για τη λειτουργία του συστήματος αυτού, στις ιστοσελίδες του ΤΑΠΜ, της Αστυνομίας και της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων και να υιοθετηθεί γραπτή διαδικασία για την καταστροφή των έντυπων αποδείξεων/ πασών που παραδίδονται στους επί καθήκοντι αστυνομικούς, ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη καταστροφή όλων των πάσων.

Πηγή: ΚΥΠΕ