Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν Δήμοι επαρχίας Λάρνακας και Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν Δήμοι επαρχίας Λάρνακας και Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Πολυ-επίπεδη στήριξη

Συμφωνία συνεργασίας για εφαρμογή του προγράμματος «Αντεξάρτηση Λάρνακας», υπέγραψαν Δήμοι επαρχίας Λάρνακας και Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.
 
Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη χθες Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου μεταξύ της Αρχής και των Δήμων Λάρνακας, Αθηένου, Αραδίππου, Δρομολαξιάς Μενεού, Λευκάρων και Λιβαδιών. Η συμφωνία υπεγράφη για τρίτη συνεχή χρονιά και αφορά την ανανέωση εφαρμογής του προληπτικού προγράμματος πολυ-επίπεδης στήριξης 'Αντεξάρτηση Λάρνακας' για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και διαμένουν στους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας».

Το πρόγραμμα «το οποίο εφαρμόζει το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας από τον Ιανουάριο του 2018 , έχει σαν στόχο τον εντοπισμό παιδιών και εφήβων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και την παροχή στήριξης σε αυτά και τις οικογένειες τους και  διασύνδεση τους με υφιστάμενες υπηρεσίες για μαθησιακή στήριξη, ψυχολογική στήριξη ή/και συμμετοχή σε υγιής, εναλλακτικές δραστηριότητες, αναλόγως της εκτίμησης των αναγκών τους".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με την προώθηση τέτοιων πρωτοπόρων στοχευμένων προγραμμάτων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινωνικές και ανθρώπινες τις ευαισθησίες, προωθώντας παράλληλα επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις. Στις δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε, οι συνέργειες σε τοπικό επίπεδο, είναι παραπάνω από καθοριστικής σημασίας σε ότι αφορά την πλήρη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεωρείται καταλυτικός».

Πηγή: ΚΥΠΕ