Τραγωδία στη Λάρνακα: Η αναφορά Διοικητή που «καίει» τον 23χρονο (vid)

Τραγωδία στη Λάρνακα: Η αναφορά Διοικητή που «καίει» τον 23χρονο (vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης που "πάγωσε" το παγκύπριο αναφορικά με την οικογενειακή τραγωδία που γράφτηκε χθες το απόγευμα στα Κλαυδιά της Λάρνακας προσπαθούν να ενώσουν οι Αρχές.

Θύμα 21χρονη που διένυε τον δεύτερο μήνα εγκυμοσύνης της και θύτης ο 23χρονος αδελφός της. Η τραγωδία σημειώθηκε στο πατρικό τους σπίτι όταν κάτω από αδιεκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σφαίρα από το στρατιωτικό τυφέκιο G3, το οποίο κρατούσε ο 23χρονος κατέληξε στο κεφάλι της αδελφής του.

Ο 23χρονος συνελήφθη για ανθρωποκτονία και οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτησή του με τον ίδιο να μην φέρνει ένσταση.

Οι ισχυρισμοί του 23χρονου και οι οκτώ σφαίρες που έλειπαν...

Λίγο μετά την τραγωδία, και συγκεκριμένα στις 20:35 το βράδυ της Τρίτης, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 23χρονο. Αφού του επιστήθηκε η προσχολή του στο νόμο, αυτός απάντησε "Αφού πρέπει;"

Ανακρινόμενος προφορικά στη σκηνή ο ύποπτος ισχυρήστηκε ότι χθες μετέβη σε προγραμματισμένη βολή της μονάδας του στο στρατόπεδο Απλάντα στο χωριό Αναφωτία. Ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της βολής το όπλο του παρουσίαζε εμπλοκές και συμβουλεύτηκε από τον οπλουργό της μονάδας του να το καθαρίσει όταν θα επιστρέψει στο σπίτι. Αφού επέστρεψε, όπως ισχυρίστηκε, και κατά τη διάρκεια που καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδελφή του στο κεφάλι.

Ωστόσο, από προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν μέσω του Διοικητή της μονάδας που εδρεύει στην Απλάντα και στην οποία ο 23χρονος υπηρετεί ως έφεδρος διεφάνη ότι στις 5 Μαϊου, η συγκεκριμένη μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή. Ο Διοικητής μάλιστα ανέφερε ότι η τελευταία βολή εφέδρων της μονάδας του ήταν στις 17 Μαϊου του 2019.

Οι ανακριτές της υπόθεσης θα διενεργήσουν εξετάσεις για τις ημερομηνίες της τελευταίας παρουσίασης του υπόπτου και θα ληφθούν καταθέσεις από το χώρο του στρατοπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την οικία του υπόπτου παραλήφθηκε όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός του 23χρονου μεταξύ των οποίων και ένα σακούλι νάιλον σφραγισμένο που περιέχει 200 σφαίρες. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, το εν λόγω σακούλι έφερε μια τρύπα στο πάνω μέρος και από την καταμέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 8 σφαίρες.

Τα επόμενα βήματα των ανακριτών...

Η νεκροτομή επί της σορού του θύματος, αναμένεται να δείξει σημαντικά στοιχεία αναφορικά με το πως εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Τα επόμενα βήματα των ανακριτών είναι η λήψη καταθέσεων από το περιβάλλον του θύματος και του θύτη, και εξετάσεις στα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή της τραγωδίας.

Αναμένεται να ληφθούν 30 καταθέσεις που αφορούν το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος, από΄περίοικους, από τη μονάδα στην οποία ο ύποπτος υπηρετούσε ως έφεδρος, από τον κοινοτάρχη του χωριού Κλαυδιά.

Θα γίνει βαλλιστικός έλεγχος του πυροβόλου όπλου

Αναμένεται να γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο

Θα ληφθούν καταθέσεις από το Γραφείο Ευημερίας

Αναμένεται νεκροψία στη σορό του θύματος

Εξετάσεις για τις τελευταίες παρουσιάσεις του υπόπτου στην Εθνική Φρουρά

Ακόμα ως τεκμήρια παραλήφθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο ύποπτος κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις για εντοπισμό πυρίτιδας, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από το Γραφείο Ευημερίας για να διαφανεί κατά πόσον ο ύποπτος ή η οικογένεια του παρακολουθούντο από Λειτουργούς και για ποιο λόγο.

Ο 23χρονος που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του, ενώ η Πρόεδρος ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα κράτησης του υπόπτου για οκτώ ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου φορώντας μάσκα στο πρόσωπο του, ενώ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επετράπη η είσοδος στους δημοσιογράφους.

Θα "μιλήσουν" τα τεκμήρια....

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας δήλωσε στην εκπομπή ALPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, o Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, Στέλιος Στυλιανού λέγοντας πως σημαντικά θα είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή.

"Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το περιστατικό, οι ισχυρισμοί του 23χρονου, τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή που ίσως καταδείξουν ή θα δώσουν σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες που έχασε τη ζωή της η 21χρονη και θα ληφθούν και καταθέσεις. Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα".

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως στην οικία που σημειώθηκε η τραγωδία υπήρχαν και άλλα πρόσωπα στην οικία. Τα τεκμήρια όπως είπε, θα βοηθήσουν το έργο των ανακριτών.

"Σίγουρα βοηθούν τις Αρχές για να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα, ή μαρτυρίες που να καταδεικνύουν ή να ενισχύουν κάποιο σενάριο για το τι έγινε. Εμείς θα αναμένουμε το αποτέλεσμα των εξετάσεων από τεκμήρια αλλά και την έκθεση των ιατροδικαστών που πήγαν στη σκηνή. Μπορεί να βοηθήσει για να έχουμε κάποια συμπεράσματα".

Η καταγγελία τον περασμένο μήνα....

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του Alpha στη Λάρνακα, Κατερίνας Ιωάννου, πριν από ένα μήνα, το 21χρονο θύμα κάλεσε τον αστυνομικό σταθμό Αραδίππου για να αναφέρει ότι είχε λογομαχία με τον 23χρονο αδελφό της στο σπίτι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι του υπέδειξε πως "δεν βοηθούσε σε τίποτα στο σπίτι" με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του 23χρονου. 

Πηγη alphanews.