Τραγωδία στη Λάρνακα: «Πέπλο μυστηρίου» στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της 21χρονης

Τραγωδία στη Λάρνακα: «Πέπλο μυστηρίου» στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της 21χρονης

 

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας, σε σχέση με την υπόθεση της 21χρόνης Μαρίας η όποια σκοτώθηκε το απόγευμα της Τρίτης που μας πέρασε από το στρατιωτικό τυφέκιο του 23χρονου αδελφού της στα Κλαυδιά.

Ο 23χρονος αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας την ερχομένη Πέμπτη 14 Μαΐου με τους ανακριτές να ζητούν την ανανέωση της κράτησή του για άλλες 8 ημέρες.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, η ανακριτική ομάδα που διερευνά την υπόθεση αναζητεί στοιχεία και μαρτυρίες που να τεκμηριώνουν τα όσα ισχυρίζεται στις καταθέσεις του ο 23χρονος, που επιμένει στον αρχικό του ισχυρισμό, ότι δηλαδή είχε μεταβεί για βολή, επειδή δεν ήξερε ότι λόγω κορωνοϊού αναβλήθηκαν οι εφεδρείες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ανακριτές της υπόθεσης βρισκόταν σε «γκρίζα ζώνη» καθώς το μέχρι τώρα μαρτυρικό υλικό που έχουν στα χέρια τους δεν έχει δώσει απαντήσεις αν δηλαδή ο θάνατος της 21χρονης επήλθε συνεπεία ατυχήματος ή όχι.

Να σημειωθεί πως οι ανακριτές αναμένουν ακόμα τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης του φονικού όπλου και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου, ενώ συνεχίζουν να συλλέγουν καταθέσεις από την Εθνική Φρουρά. Το πρόσωπο που φέρεται να ενημέρωσε τον 23χρονο ότι δεν επρόκειτο να γίνει βολή εξαιτίας της κατάστασης με τον κορωνοϊό, φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται πως από τη νεκροτομή στη σορό της 21χρονης διαφάνηκε η πορεία της σφαίρας καθώς και ότι αυτή την έπληξε, πλάγια της κεφάλης της.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times ο 23χρονος, εμμένει στον αρχικό ισχυρισμό του ότι το πρωί της περασμένης Τρίτης μετέβη στη μονάδα του στην Απλάντα για βολή, αφού όπως είπε στους ανακριτές δεν γνώριζε ότι λόγω κορωνοϊού αναβλήθηκαν οι εφεδρείες.

Όπως ισχυρίστηκε, όταν μετέβη εκεί ενημερώθηκε για την αναβολή της προγραμματισμένης βολής και τους υπέδειξε ότι τον είδαν και άλλοι όταν βρισκόταν εκεί. Ισχυρισμός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές και από άλλα στοιχεία που έδωσε ανακρινόμενος ο 23χρονος.

Ανακρινόμενος μάλιστα ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε αναφέρει πρόβλημα στο στρατιωτικό του τυφέκιο και πως έλαβε οδηγία να το καθαρίσει.