Υπόθεση κατασκοπευτικού βαν: Επέστρεψε και συνελήφθη ο Σαχάκ Άβνι

Υπόθεση κατασκοπευτικού βαν: Επέστρεψε και συνελήφθη ο Σαχάκ Άβνι

Η αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 47χρονου σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού αυτοκινήτου, τύπου βαν, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Ο 47χρονος αφίχθηκε σήμερα στην Κύπρο, από χώρα του εξωτερικού και συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος, από μέλη της Αστυνομίας, γύρω στις 7.00μ.μ., κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Αυτός ανακρίθηκε γραπτώς από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού, θα παραμείνει σε αυτοπεριορισμό στο χώρο διαμονής του.

Τις επόμενες μέρες, ο 47χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου από τους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, για τη συνέχιση των εξετάσεων. Το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Έφτασε Χθες το απόγευμα με ιδιωτικό αεροσκάφος ο Σαχάκ Άβνι, πρόσωπο που συνδέεται άμεσα με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν. Το Σαχάκ Άβνι σύμφωνα με πληροφορίες του Politis.com.cy ανέμεναν στο αεροδρόμιο μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, όπου και τον συνέλαβαν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπό διερεύνηση υπόθεση αφορά τη διάπραξη αδικημάτων όπως είναι η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, Περί Προστασίας Απόρρητου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας (Παρακολούθησης Συνδιαλέξεων και Πρόσβαση σε Καταγεγραμμένο Περιεχόμενο Ιδιωτικής Επικοινωνίας), Περί της Σύμβασης κατά του Εγκλήματος μέσω του Διαδικτύου, Περί Επιθέσεων κατά Συστημάτων Πληροφοριών Νόμου του 2015, Περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων αυτών, Εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, Απόπειρα εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, Περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμος του 2002, ο Περί Τελωνειακού Κώδικας Νόμος (αναληθείς δηλώσεις, παράβαση όρων ή περιορισμών άδειας ή έγκρισης του διευθυντή), Περί Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ