Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρνακα: Αυτές οι κατηγορίες βαραίνουν τον 23χρονο αδελφό του θύματος

Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρνακα: Αυτές οι κατηγορίες βαραίνουν τον 23χρονο αδελφό του θύματος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα, κάθεται σήμερα για πρώτη φορά ο 23χρονος που κατηγορείται ότι "έκοψε" το νήμα της ζωής στην 21χρονη αδελφή του Μαρία Χάρπα με μια σφαίρα από το στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3, που κρατούσε στο πατρικό τους σπίτι στα Κλαυδιά.

Το δικαστήριο αναμένεται σήμερα να απαγγείλει τις τρείς κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 23χρονος και αφορούν σε ανθρωποκτονία, κλοπή και κακόβουλη βλάβη. Η υπεράσπιση του νεαρού, αναμένεται να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει με σοβαρότερη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας υιοθέτησε την εισήγηση της Αστυνομίας όπως ο 23χρονος διωχθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με βάση το άρθρο 205 του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, κάθε πρόσωπο το οποίο επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου με παράνομη πράξη ή παράλειψη, είναι ένοχο του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας.

Διευκρινίζεται ότι παράνομη παράλειψη είναι εκείνη που συνιστά υπαίτια αμέλεια παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος αν και δεν υφίσταται πρόθεση πρόκλησης θανάτου. Κάθε πρόσωπο το οποίο διαπράττει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας υπόκειται σε ποινή δια βίου φυλάκισης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης ζήτησαν κατά την προηγούμενη δικάσιμο την κράτηση του 23χρονου στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την έναρξη της δίκης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 21χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα από το στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 του αδελφού της, ενώ βρισκόταν μαζί του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ενώ καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει στο κεφάλι την αδερφή του, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατό της.