Φόνος Καλλιτσιώνη: Σήμερα η νεκροτομή στη σορό του 29χρονου

Φόνος Καλλιτσιώνη: Σήμερα η νεκροτομή στη σορό του 29χρονου

Σήμερα θα διενεργηθεί η νεκροτομή στον Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, 29 ετών που, έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων έξω από το πατρικό του σπίτι στην Ορμήδεια, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η νεκροτομή επί της σορού θα διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις εννέα το πρωί από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους και θα καταδείξει τα αίτια θανάτου του 29χρονου.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η Αστυνομία συνέχισε τις έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης και περισυνέλεξε διάφορα τεκμήρια από τη σκηνή, τα οποία θα σταλούν θα επιστημονικές εξετάσεις.

Εξάλλου από τα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου πέρασαν χθες αρκετά άτομα για ανάκριση ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει τα αίτια του φόνου εκ προμελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα πυροβολήθηκε από αγνώστους μετά από επίσκεψη στο πατρικό του σπίτι στην Ορμήδεια.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου, της ΥΠΕΓΕ και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας και ασθενοφόρα της Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων.

Ωστόσο παρά τις πρώτες βοήθειες που δόθηκαν στον 29χρονο, αυτός υπέκυψε στα τραύματα του, ενώ η Αστυνομία κατέχει μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες μετά τους πυροβολισμούς ακούστηκε μια μοτοσικλέτα να απομακρύνεται από τη σκηνή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το θύμα είναι γνωστό στις αρχές αφού στο πρόσφατο παρελθόν είχε απασχολήσει την Δύναμη με διάφορες σοβαρές υποθέσεις και οι ανακριτές της υπόθεσης διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Τα τεκμήρια

Στο "μικροσκόπιο" των Αρχών βρίσκονται τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φονικού στην Ορμήδεια που διαπράχθηκε το βράδυ της Πέμπτης με θύμα τον 29χρονο Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως "Βαλεντίνος".

Στη σκηνή εντοπίστηκαν τρία φυσίγγια όπου παραλήφθηκαν για εξετάσεις. Το πρωί του Σαββάτου, και συγκεκριμένα στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί και η νεκροτομή επί της σορού του θύματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία η νεκροτομή επί της σορού θα διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις εννέα το πρωί από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους και θα καταδείξει τα αίτια θανάτου του 29χρονου.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων με τις Αρχές να προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρία γείτονα, τις τελευταίες ημέρες, δύο μοτοσικλέτες κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Ενώ τουλάχιστον μια ώρα πριν το φονικό άκουσε τα σκυλιά του να γαβγίζουν με μανία. Πάντως το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, καθώς και η απουσία κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, έδωσαν σαφή πλεονεκτήματα στους εκτελεστές.

Το χρονικό

Ώρα 10:55 το βράδυ... Οι εκτελεστές στήνουν ενέδρα θανάτου στον «Βαλεντίνο» έξω από το πατρικό του στην Ορμήδεια. Σύμφωνα με την αστυνομία παραμόνευαν πίσω από τον φούρνο της αυλής του σπιτιού. Τον παρακολουθούν και μόλις αναχωρεί φίλος του που τον είχε επισκεφθεί, χτυπούν στο ψαχνό.

Ο εκτελεστής ο οποίος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα έφτασε στην σκηνή μέσω χωματόδρομου που βρίσκεται στο πίσω μέρος της οικίας και πυροβόλησε το θύμα, το οποίο στεκόταν στην πλαϊνή βεράντα της κουζίνας.

Τον γαζώνουν με τρεις συνολικά σφαίρες, από κοντινή απόσταση. Στην σκηνή εντοπίστηκαν δυο κυνηγετικά φυσίγγια και αποτυπώματα παπουτσιών. Ενώ η διάταξη των καλύκων καταδεικνύει ότι ο δράστης κινήθηκε προς το μέρος του θύματος, την ώρα που έριχνε τα φονικά πυρά.
Ο Καλλιτσιώνης έπεσε αιμόφυρτος. Ξεψύχησε δέκα λεπτά αργότερα. Ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, καθώς στο σπίτι βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς και ο αδελφός του.

"Το θύμα είναι άτομο που έχει απασχολήσει την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις ενώ οι εξετάσεις βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο.", δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου.

Η αυτοψία που διενήργησαν στη σκηνή οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα καταδεικνύει ότι ο άτυχος Παναγιώτης επιχείρησε να αποφύγει τα φονικά πυρά, τα οποία τον έπληξαν στην δεξιά θωρακική πλευρά.