Στη φυλακή για 35 χρόνια ο «Χάμπουργκερ» - Παραδέχθηκε τις δύο απόπειρες φόνου στην Αγ.Νάπα

Στη φυλακή για 35 χρόνια ο «Χάμπουργκερ» - Παραδέχθηκε τις δύο απόπειρες φόνου στην Αγ.Νάπα

Ποινή φυλάκισης τριάντα πέντε ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα, στον 37χρονο Χαράλαμπο Χρυσάνθου άλλως "Χάμπουργκερ", ο οποίος παραδέχθηκε συνολικά 24 κατηγορίες για την απόπειρα φόνου κατά του "Μαύρου" στη Λάρνακα και την τετραπλή απόπειρα φόνου κατά ανυποψίαστων, θαμώνων καφετέριας στην Αγία Νάπα.

Πρόκειται για πρωτοφανή δικαστική απόφαση καθώς επιβλήθηκε διαδοχική ποινή πέραν των δύο φορές ισόβια, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον καταδικασθέντα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης με όρους, αφού εκτίσει τα 25 χρόνια της ποινής του.

Ο 37χρονος μετατράπηκε από το δικαστήριο από κατηγορούμενο σε μάρτυρα κατηγορίας για τις δύο υποθέσεις, στις οποίες ενέπλεξε με τις καταθέσεις του τον ισοβίτη Ελλαδίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, που εκτίει ποινή για την υπόθεση του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα.

Ο "Χάμπουργκερ" παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Το χρονικό των δύο υποθέσεων

Η απόπειρα φόνου στην Λάρνακα διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 εναντίον του 37χρονου «Μαύρου» στη Λάρνακα και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στη Λάρνακα.

Όσον αφορά την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα εναντίον επιχειρηματία, διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε καφετέρια και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020.

ΠΗΓΗ cyprustimes