Οικογενειακή τραγωδία στα Λεύκαρα: Υπό 8ημερη κράτηση ο 25χρονος

Οικογενειακή τραγωδία στα Λεύκαρα: Υπό 8ημερη κράτηση ο 25χρονος

Απίστευτη τραγωδία συγκλονίζει το παγκύπριο τις τελευταίες ώρες, όταν 25χρονος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον πατέρα του στη κοινότητα Λευκάρων.

Το στυγερό έγκλημα φαίνεται να διαπράχθηκε από τις 9 Αυγούστου ενώ μόλις χθες τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας εντόπισαν τον 64χρονο άνδρα σε προχωρημένη σήψη.

Όλα άρχισαν όταν χθες Κυριακή όταν καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λευκάρων από φιλικό πρόσωπο 64χρονου ότι, αυτός δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων Λάρνακας μετέβησαν σε λυόμενο υποστατικό στην ορεινή περιοχή Λευκάρων όπου διέμενε ο άνδρας, τον οποίο εντόπισαν σε προχωρημένη σήψη.

Μάλιστα οι αρχές διέκριναν κάποια σημάδια στο σώμα του νεκρού με αποτέλεσμα να κληθούν και να μεταβούν στο σημείο οι Ιατροδικαστές Σ. Σοφοκλέους, Ν. Χαραλάμπους και Ο. Ορθοδόξου οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία, κατά την οποία ηγέρθησαν υπόνοιες εγκληματικής ενέργειας.

Κρίθηκε αναγκαία η άμεση διενέργεια νεκροτομής, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι επι της σορού , η οποία ανήκει στον Φρέντερικ Γεώργιο Κλίφορντ, 64 χρόνων, υπήρχαν πέντε τραύματα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

Παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον πατέρα του λόγω οικογενειακών προβλημάτων

Αμέσως οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Κατά την ανάκριση του, ο 25χρονος γιος του θύματος, φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι στις 9/8/2020, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος διέμενε μόνος του τα τελευταία επτά χρόνια στο λυόμενο της ορεινής περιοχής Λευκάρων, επειδή είχε διαφορές με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Προβλήματα βίας στην οικογένεια - Είχε γίνει καταγγελία και το 2018 στις Αρχές

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λάρνακας Χαράλαμπο Ζαχαρίου, υπήρξε καταγγελία κοντά τους το 2018 που αφορούσε την εν λόγω οικογένεια, με το ένα από τα πέντε παιδιά του θύματος, την 15χρονη να βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας. Η εν λόγω καταγγελία είχε γίνει από τη σύζυγο και τον δράστη γιο του θύματος.

Πληροφορίες του Alphanews.Live αναφέρουν πως υπήρχαν προβλήματα βίας στην οικογένεια.

Ενώπιον δικαστηρίου ο 25χρονος

Ο 25χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης του για 8 ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.