Στο δικαστήριο ο 26χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος του 33χρονου Andrei

Στο δικαστήριο ο 26χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος του 33χρονου Andrei

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης οδηγείται ο 26χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε και έθαψε τον 33χρονο Popa Andrei, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τις 22 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα διενεργείται νεκροτομή επί της σορού του θύματος.

Όσα ομολόγησε ο δράστης

Ο φερόμενος δολοφόνος ομολογεί τα πάντα στους ανακριτές. Το 2018 παντρεύεται εικονικά μια γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία ωστόσο ήταν η σύντροφος του θύματος, όπου μετά τον γάμο φεύγει από την Κύπρο. Όπως ισχυρίζεται ο 26χρονος, ο Αντρέι και η σύντροφος του, του ζητούν συνεχώς χρήματα και τον εκβιάζουν.

Αρχές Ιουλίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες επικοινωνούν με τον 26χρονο και του ζητούν να παρουσιαστεί με τη σύζυγο του, ώστε να προσκομίσουν σχετικά έγγραφα. Ο ίδιος ενημερώνει την γυναίκα ότι πρέπει να έρθει στην Κύπρο. Αυτή, όπως ισχυρίζεται, για να το πράξει του ζητά δύο χιλιάδες ευρώ. Κάτι το οποίο διεκπεραιώνει ο δράστης.

Δύο ημέρες μετά, 2.20 το μεσημέρι, Αντρέι και 26χρονος μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, μεταβαίνουν μαζί στην Πρεσβεία. Καθ' οδόν οι δύο αρχίζουν να διαπληκτίζονται έντονα, μέσα στο αυτοκίνητο.

Μία ώρα αργότερα, το θύμα τηλεφωνά σε φίλο του και του αναφέρει ότι ο 26χρονος και ακόμα ένας άνδρας, τον μετέφεραν σε άγνωστη περιοχή και αφού του επιτέθηκαν, τον λήστεψαν και ήθελαν να του πάρουν το κινητό του τηλέφωνο.

Στις 3.40 το τηλέφωνό του απενεργοποιείται. Στιγμή όπου ο 26χρονος τον εγκαταλείπει σε συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή της Ορόκλινης. Ακολούθως μεταβαίνει στη γυναίκα από τη Ρουμανία όπου της αναφέρει ότι ο σύντροφος της θα επιστρέψει μετά.
Το ίδιο βράδυ της δολοφονίας ο δράστης μετέφερε το πτώμα του 33χρονου σε χωράφι όπου και το έθαψε.