Στις 19 Ιανουαρίου η ημερομηνία για τις τελικές προσφορές για το Λιμάνι Λεμεσού

Στις 19 Ιανουαρίου η ημερομηνία για τις τελικές προσφορές για το Λιμάνι Λεμεσού

Το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων αποστέλλει σήμερα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές τα τελικά έγγραφα του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού.

Το Υπουργείο θα ζητήσει την υποβολή των τελικών προσφορών στις 19 Ιανουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Αλέκος Μιχαηλίδης.

«Θα τους αποστείλαμε σήμερα το απόγευμα τα τελικά έγγραφα του διαγωνισμού για να μας καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους στις 19 Ιανουαρίου», ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης.

Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς έχουν μειωθεί στους 17 από τους 33, καθώς πολλοί έχουν αποσυρθεί από τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία προνοεί την παραχώρηση τριών αδειών εκμετάλλευσης, μία για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, μία για τις θαλάσσιες υπηρεσίες και μία για το σταθμό γενικού εμπορίου.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, θα επιλεγεί ο υψηλότερος προσφοροδότης, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία αποκρατικοποίησης θα ολοκληρωθεί εντός του α' τριμήνου του 2016 με την παραχώρηση της άδειας/αδειών.