Στο κελί οδηγήθηκαν οι διακινητές κάνναβης στη Λεμεσό

Στο κελί οδηγήθηκαν οι διακινητές κάνναβης στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης 7 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 35χρονου και 37χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ από άνδρες της ΥΚΑΝ, όταν στην κατοχή τους εντοπίστηκαν 6 κιλά κάνναβης

Η σύλληψη τους έγινε κατορθωτή μετά από πληροφορία για κοντραμπάντο ναρκωτικών σε περιοχή κοντά στο πεδίο βολής Αγίας Φύλας, το οποίο τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Σε κάποια στιγμή τα δυο πρόσωπα θεάθηκαν να φτάνουν με μοτοσικλέτες, τις οποίες στάθμευσαν σε αδιέξοδο και τότε τα μέλη της ΥΚΑΝ επενέβησαν, ενώ ένας εκ των υπόπτων προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη όταν ρίχθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκαν έξι νάιλον συσκευασίες που περιείχαν από ένα κιλό κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1,150 ευρώ.

Οι δυο ύποπτοι έδωσαν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ωστόσο εκτιμάται πως τα ναρκωτικά θα παραδίδονταν σε άλλα πρόσωπα και θα διοχετεύονταν στην αγορά.

Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή ναρκωτικών, κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το δικαστήριο εξέδωσε εναντίον των δυο υπόπτων διάταγμα 7ήμερης προσωποκράτησης.