Οκταήμερη κράτηση σε 30χρονο από τη Λεμεσό για κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις κτιρίων

Οκταήμερη κράτηση σε 30χρονο από τη Λεμεσό για κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις κτιρίων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 30χρονου από τη Λεμεσό για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων, παράνομης κατοχής περιουσίας και ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, διαρρήξεις κτιρίων, κλοπές από κλειδωμένα κιβώτια και κλεπταποδοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες μετά τα μεσάνυχτα λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι στο χώρο στάθμευσης της Εκκλησίας της Παναγίας στην Αγία Νάπα βρισκόταν αυτοκίνητο το οποίο στις 10 Μαΐου είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο από τον ιδιοκτήτη του από τη Λεμεσό.

Το αυτοκίνητο τέθηκε υπό παρακολούθηση από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και λίγο πριν τις έξι χθες το πρωί αντιλήφθηκαν 30χρονο από τη Λεμεσό να κινείται προς αυτό, έχοντας στην κατοχή του δύο τσαντάκια και μία τηλεόραση σκεπασμένη με σεντόνι.

Ο 30χρονος ανακόπηκε από την Αστυνομία και ανακρινόμενος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις ως προς το νόμιμο της κατοχής της τηλεόρασης ενώ ηγέρθηκαν υποψίες ότι ήταν κλοπιμαία.

Ο 30χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι έκλεψε την τηλεόραση από το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αγία Νάπα το Σαββατοκύριακο 22 - 23 Μαΐου.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα στα δύο τσαντάκια που είχε στην κατοχή του ο 30χρονος και εντόπισαν μισό γραμμάριο ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης και ένα πολυεργαλείο σε σχήμα τσεκουριού.

Ο νεαρός ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι έκλεψε το αυτοκίνητο στη Λεμεσό και σε έρευνα στο όχημα εντοπίστηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε θεληματική του κατάθεση ο 30χρονος παραδέχθηκε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 1 Ιανουαρίου και 23 Μαΐου 2016 διέπραξε δύο διαρρήξεις κτιρίων, δηλαδή μιας αποθήκης ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και ενός εστιατορίου στον Πρωταρά. Από τα δύο υποστατικά έκλεψε αριθμό ηλεκτρικών εργαλείων, μία τηλεόραση και χρηματικό ποσό, ενώ παραδέχθηκε ότι έκλεψε δύο τηλεοράσεις από διαμερίσματα δύο ξενοδοχείων στην Αγία Νάπα.

Ο νεαρός παραδέχθηκε ακόμα ότι σε δύο περιπτώσεις σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι έκλεψε από κλειδωμένα κιβώτια παιγνιδιών διάφορα χρηματικά ποσά και πως διέπραξε πέντε διαρρήξεις κτιρίων και κλοπών στην επαρχία Λεμεσού, μία στην επαρχία Λάρνακας και ότι έκλεψε και δεύτερο αυτοκίνητο στη Λεμεσό.

Με δικαστικό ένταλμα ο 30χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα από την Αστυνομία για αυτόφωρα αδικήματα.

Ο 30χρονος ανέφερε στους άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι μέρος της κλαπείσας περιουσίας πώλησε σε χαμηλή τιμή σε 56χρονο από την Αγγλία, μόνιμο κάτοικο Ορόκλινης.

Με δικαστικό ένταλμα σύλληψης η Αστυνομία συνέλαβε χθες τον 56χρονο στην Ορόκλινη και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων που διαθέτει, εντοπίστηκε μέρος της κλαπείσας περιουσίας. Ο άνδρας συνελήφθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Η Αστυνομία εξασφάλισε επίσης μαρτυρία σύμφωνα με την οποία 31χρονος από την Ελλάδα αποδέχθηκε μέρος της κλαπείσας περιουσίας από τον 30χρονο.

Εναντίον του 31χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο. Σήμερα ο νεαρός εντοπίστηκε στη Λεμεσό, συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.