Ανατρέπει τα πάντα ο Θωμά: Τελούσα υπό εκβιασμό γιατί αρνήθηκα τον αρραβώνα της κοπέλας

Ανατρέπει τα πάντα ο Θωμά: Τελούσα υπό εκβιασμό γιατί αρνήθηκα τον αρραβώνα της κοπέλας

Στο Κακουργιοδικείο της Λεμεσού συνεχίστηκε την Πέμπτη η εκδίκαση της υπόθεσης του τριπλού φονικού, όπου βρέθηκε ο κατηγορούμενος Χρίστος Θωμά.

Να θυμίσουμε ότι το τριπλό φονικό διαπράχθηκε τον Νοεμβρίου του 2015, στη Λεμεσό, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους.

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης είχε αναφέρει πως, για λόγους επίσπευσης της διαδικασίας, θα γίνει εισήγηση προς την υπεράσπιση να γίνουν αποδεκτές οι γραπτές μαρτυρίες 63 μαρτύρων κατηγορίας από τους συνολικά 73, ώστε να κλητευθούν μόνο δέκα.

Στη δικάσιμο της Πέμπτης έγινε κλήτευση μαρτύρων κατηγορίας, ενώ στις 27 Ιουλίου θα γίνουν καταθέσεις νέων μαρτύρων. Πρώτος κατέθεσε ο ανακριτής του ΤΑΕ Λεμεσού που έλαβε δύο καταθέσεις από τον Θωμά, αμέσως μετά τη σύλληψή του για το αποτρόπαιο έγκλημα. Όπως είπε ο μάρτυρας, ο κατηγορούμενος στις δύο θεληματικές του καταθέσεις παραδέχθηκε την διάπραξη του τριπλού φονικού, αν κι αργότερα άλλαξε στάση κι αρνείται μέχρι σήμερα τις τρεις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές στις πρώτες καταθέσεις του ο Θωμά είχε αναφέρει κατά λέξη. «Έκανα λάθος δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω». Αναφορά έκανε και στο ρόλο της γυναίκας από τη Λάρνακα, την οποία υπέδειξε ως την αιτία διάπραξης του μακελειού. «Τόσο αυτή η γυναίκα όσο και τα θύματα του φονικού-κατά τον Θωμά-χρησιμοποίησαν τα ανήλικα παιδιά του διασπείροντας διάφορες ειδήσεις και συκοφαντίες κατά του ίδιου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Θωμά δήλωσε επίσης: «Τελούσα υπό εκβιασμό γιατί αρνήθηκα τον αρραβώνα που επιδίωκε αυτή η γυναίκα. Κι αυτοί ενεργούσαν εκ μέρους της με προκλητικό τρόπο, οπότε ζήτησα να συναντηθούμε για να λύσουμε τις διαφορές μας. Αντί να λύσουμε τις διαφορές μας κόσμια και ψύχραιμα, αυτοί άρχισαν να φωνάζουν και να με εξυβρίζουν μπροστά στους πελάτες της ταβέρνας μας». Όπως είπε ο 31χρονος με θολωμένο μυαλό άρπαξε το κουζινομάχαιρο από τον πάγκο κι «έγινε το κακό».