Κομπίνα μαμούθ στη Λεμεσό- Χειροπέδες σε δικηγόρο μαϊμού για κλοπή 1.6 εκ

Κομπίνα μαμούθ στη Λεμεσό- Χειροπέδες σε δικηγόρο μαϊμού για κλοπή 1.6 εκ

Χειροπέδες σε 47χρονο Ρώσο, κάτοχο κυπριακού διαβατηρίου, φόρεσε το απόγευμα η Αστυνομία Λεμεσού, ο οποίος καταζητείτο ως ύποπτος για κλοπή συλλεκτικών χαρτονομισμάτων, αξίας πέραν του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, από ομοεθνή του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 52χρονος Ρώσος ο οποίος προσπαθούσε να διαφυλάξει τα περιουσιακά του στοιχεία από συνεργάτες του στη Ρωσία, ήρθε σε επαφή με τον 47χρονο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να τον βοηθήσει και να προσπαθήσει να πωλήσει την πανάκριβη συλλογή χαρτονομισμάτων του.

Ο παραπονούμενος έδωσε τα συλλεκτικά χαρτονομίσματα στον 47χρονο με την προϋπόθεση πως, αν δεν εξεύρισκε αγοραστές μέχρι τις 24 Αυγούστου 2015, θα του τα επέστρεφε.

Ένα χρόνο μετά και αφού ο 47χρονος δεν επέστρεψε την πολύτιμη συλλογή, ο 52χρονος κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού, η οποία εντόπισε και συνέλαβε τον ύποπτο σήμερα το απόγευμα στην οικία του.

Ανακρινόμενος, ο 47χρονος φέρει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ υποστηρίζει πως τα συλλεκτικά χαρτονομίσματα δεν βρίσκονται στην Κύπρο.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.