Πανικός στη Λεμεσό: Κινδύνεψαν δύο ανήλικα να καούν ζωντανά- Τα έσωσε η οικιακή βοηθός

Πανικός στη Λεμεσό: Κινδύνεψαν δύο ανήλικα να καούν ζωντανά- Τα έσωσε η οικιακή βοηθός

Η ώρα 22.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα διώροφης οικίας στην οδό Φοίβης , στην Αγία Φύλα, στη Λεμεσό.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου» με 3 οχήματα και η ώρα 22.22 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά ήταν σε καναπέ σαλονιού που ήταν μέσα στην κουζίνα.

Στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν και 2 ανήλικα παιδιά με την οικιακή βοηθό οι οποίοι βγήκαν από το σπίτι πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι γονείς και ιδιοκτήτες της οικίας δεν βρισκόταν στο σπίτι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση νερού τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων και 2 Αναπνευστικών πυρκαγιών. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Τα ανήλικα παιδιά βρίσκονταν για ύπνο στο 1ον όροφο της κατοικίας μαζί με την οικιακή βοηθό. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από την οικιακή βοηθό αφού κατέβηκε κάτω στο ισόγειο.

Έγινε προσπάθεια από γείτονα να προσεγγίσει το δωμάτιο των ανηλίκων και να τα απομακρύνει χωρίς αποτέλεσμα λόγω των πυκνών καπνών και θερμών αερίων. Η οικιακή βοηθός κατάφερε να εισέλθει εκ νέου στο χώρο του δωματίου των ανήλικών και να τα απομακρύνει.

Τα ανήλικα παιδιά και η οικιακή βοηθός εισέπνευσαν πολλούς καπνούς. Παρασχέθηκαν επί τόπου οι Πρώτες βοήθειες από την ομάδα πυρόσβεσης με την παροχή οξυγόνου και ακολούθως μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο όπου και κρατήθηκαν για νοσηλεία πιθανότατα για προληπτικούς σκοπούς.