Απίστευτο θράσος επιχειρηματία! - Διαβάστε τι έκανε σε πάρκο στον Ποταμό Γερμασόγειας

Απίστευτο θράσος επιχειρηματία! - Διαβάστε τι έκανε σε πάρκο στον Ποταμό Γερμασόγειας

Επιχειρηματίας ανέσκαψε στην κυριολεξία χώρο πρασίνου, για να διευκολύνει τις οικοδομικές εργασίες κατασκευής υπογείου που διεξάγονται σε διπλανό τεμάχιο. Η θρασύτατη αυτή επέμβαση σε δημόσιο χώρο συνέβη στον Ποταμό Γερμασόγειας.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας δεν δίστασε να σκάψει, εκτός από το τεμάχιό του, στο οποίο εκτελούνται εργασίες για τη δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης, και τον διπλανό χώρο πρασίνου, ο οποίος βρίσκεται επί της Παναγιώτη Τσαγγάρη και συνορεύει με την υπεραγορά Παπά εκμεταλλευόμενος την άδεια προσωρινής υπέργειας εκμετάλλευσης του χώρου για στάθμευση οχημάτων, που είχε χορηγήσει ο Δήμος Γερμασόγειας.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες εκτελούνται χωρίς πολεοδομική άδεια, η εξασφάλιση της οποίας εκκρεμεί στα γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας. Όπως πληροφορείται ο «Πολίτης», το όλο θέμα είναι εις γνώσιν του δήμου, ο οποίος έχει ενώπιόν του πολλές καταγγελίας για την εισβολή στον χώρο πρασίνου.

Η εταιρεία με επιστολή προς τον Δήμο Γερμασόγειας απολογήθηκε γιατί χωρίς να εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια επενέβη και έσκαψε εντός του χώρου πρασίνου. Διαβεβαιώνει ότι θα δοθούν οδηγίες στον εργολάβο να επαναφέρει τα χώματα, να κατασκευάσει τον τοίχο του υπογείου στη σωστή θέση και να τοπιοτεχνήσει το πράσινο, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπηρεσιών του δήμου. Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εκσκαφές συνεχίζονταν μέχρι χθες.

Μιλώντας στον «Π», ο μηχανικός του Δήμου Γερμασόγειας Γιώργος Αθάνατος επιβεβαίωσε ότι έγινε παράνομη επέμβαση με εκσκαφές από επιχειρηματία στον χώρο πρασίνου για να διευκολύνει τις εργασίες της ανάπτυξής του.

Το θέμα όπως είπε συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και αποφασίστηκε να δοθεί τελεσίγραφο στον επιχειρηματία να σταματήσει μέχρι χθες τις όποιες εργασίες, σε διαφορετική περίπτωση θα συζητηθεί να το πράξει με διάταγμα δικαστηρίου.