Προτάσεις για αναβάθμιση συνοικιών κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Ν.Νικολαΐδης

Προτάσεις για αναβάθμιση συνοικιών κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Ν.Νικολαΐδης

Το πενταετές πλάνο του για έργα σε κάθε συνοικία της Λεμεσού και ιδιαίτερα τις θέσεις του για την Αγία Φύλα, κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, σε συγκέντρωση του Συνδέσμου Φίλων Αγίας Φύλας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως για κάθε μια από τις συνοικίες, από το Ζακάκι μέχρι την Αγία Φύλα, θα εκπονηθεί ξεχωριστό πενταετές σχέδιο για έργα που αφορούν βασικό οδικό δίκτυο, όμβρια ύδατα, πλατείες, πράσινο, ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας, αναβάθμιση των χώρων άθλησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κεντρικό σημείο αναφοράς σε κάθε συνοικία, προστίθεται, θα είναι ο σχεδιασμός του τοπικού κέντρου ως πλατεία συνάθροισης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ εκεί που δεν είναι αυτό δυνατό, θα μπορούσε ένας εσωτερικός συνδετήριος δρόμος να μετατραπεί σε τοπικό εμπορικό και ψυχαγωγικό άξονα, ο οποίος να λειτουργεί σαν τόπος συνεύρεσης της γειτονιάς.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αγίας Φύλας, την οποίαν ο Νίκος Νικολαΐδης θεωρεί ως "η κλασσικότερη ίσως περίπτωση εγκατάλειψης συνοικίας από το Δήμο", είπε πως ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους εδώ και πολλά χρόνια, προτείνοντας κατασκευή κάθετων διόδων, είτε υπογείων είτε υπέργειων που να ενώνουν τις περιοχές βόρεια με τις περιοχές νότια του αυτοκινητόδρομου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσει η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα γύρω από την εκκλησία της Αγίας Φύλας "με σκοπό να γίνει ο τόπος κοινωνικής συνάθροισης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων", ενώ ανέφερε πως στις προτεραιότητες του Δήμου Λεμεσού πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση των όμβριων υδάτων, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα πλημμυρών.

Ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία αθλητικού κέντρου και να αποκατασταθούν τα τοπωνύμια, "ένα αίτημα που δεν έχει οικονομικό κόστος αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση", ενώ μεταξύ άλλων πρότεινε τη δημιουργία μεγάλου πολιτιστικού κέντρου στα υψώματα της συνοικίας.

"Θα μπορούσε να είναι μεγάλο λαξευτό αμφιθέατρο ή θέατρο με μεταλλικές κερκίδες, εξασφαλίζοντας στο κοινό την καταπληκτική ανοικτή θέαση της Λεμεσού", συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε ακόμη πως οι Αηφυλιώτες πρόσφεραν πάρα πολλά στο Δήμο Λεμεσού και υποστήριξε ότι "ως αντάλλαγμα, δυστυχώς, η Αγία Φύλα εισέπραξε την αδιαφορία και την εγκατάλειψη".

Αναφορικά με την εξεύρεση κονδυλίων για να προχωρήσουν τα έργα στις συνοικίες, ο Νίκος Νικολαΐδης είπε ότι οι πόροι θα προέλθουν μέσα από δυναμική διεκδίκηση ευρωπαϊκών και κρατικών πόρων, αλλά και μέσα από αύξηση των εσόδων του Δήμου με καλύτερη οικονομική διαχείριση.