Τριπλό φονικό Λεμεσός: Πίσω στις φυλακές ο Θωμά: «Είχα σεξουαλικές μόνο σχέσεις...»

Τριπλό φονικό Λεμεσός: Πίσω στις φυλακές ο Θωμά: «Είχα σεξουαλικές μόνο σχέσεις...»

Με ένταση και φωνές από πλευράς συγγενών των θυμάτων σημαδεύτηκε η σημερινή διαδικασία στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης των αδελφών Παράσχου και Κωνσταντίνου Ντορζή και του Αιμίλιου Μιλτιάδους, με κατηγορούμενο τον 31χρονο Χριστάκη Θωμά.

Μετά τη σημερινή αντεξέταση του κατηγορούμενου, το δικαστήριο όρισε την 22α Φεβρουαρίου για τις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων.

Ο Θωμά οδηγήθηκε το πρωί στο δικαστήριο συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη και κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικηγόρου της Δημοκρατίας, Αντρέα Αριστείδη. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας απαντούσε μονολεκτικά με ένα ναι, ένα όχι ή δεν γνωρίζω, δεν θυμάμαι, ενώ σε κάποιο σημείο είπε "μακάρι να μπορούσα να τους φέρω πίσω και ας με βάλουν φυλακή".

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ζήλευε παθολογικά την πρώην κοπέλα του, πως δεν είχε σοβαρό δεσμό μαζί της, είπε ότι δεν την είχε κτυπήσει ποτέ, ενώ διέψευσε πως της είχε πει πως θα έκανε για εκείνην έγκλημα πάθους επειδή θεωρούσε ύποπτη τη σχέση της με τους αδελφούς Ντορζή.

Επανέλαβε ακόμη τη θέση ότι ήταν αυτή που παρότρυνε τα θύματα να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί του, όταν αυτός της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους και πως παρενοχλούσαν τηλεφωνικά το μεγαλύτερο γιο του, καθώς δεν γνώριζαν τον αριθμό του δικού του τηλεφώνου.

Ακόμη, αρνήθηκε πως είχε γρονθοκοπήσει σε γυμναστήριο γνωστό του, ο οποίος ήδη έχει καταθέσει ως μάρτυρα κατηγορίας, γιατί είχε κάνει "like" φωτογραφία της κοπέλας του στο Facebook και ισχυρίστηκε πως του επιτέθηκε για θέμα που αφορούσε το ποδόσφαιρο.

Σε άλλο σημείο είπε πως τα παιδιά του δεν γνώρισαν την κοπέλα με την οποίαν διατηρούσε, κατά τον ισχυρισμό του, σεξουαλικές μόνο σχέσεις, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως αυτή διανυκτέρευσε κάποιες φορές στο σπίτι του και έτυχε να μεταφέρουν μαζί τα παιδιά στο σχολείο.

Επίσης, αρνήθηκε πως έστειλε αίτημα φιλίας στον προσωπικό λογαριασμό της αρραβωνιαστικιάς του Παράσχου Ντορζή, στο Facebook, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε καλέσει τα θύματα να συναντηθούν στο εστιατόριο του πατέρα του για να λύσουν τις διαφορές τους, σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του στην Αστυνομία.

Χρησιμοποίησε δε σε κάποιες περιπτώσεις την έκφραση "για όνομα του Θεού", προκαλώντας την αντίδραση του πατέρα του Αιμίλιου Μιλτιάδους, ο οποίος του φώναξε "έχεις Θεό εσύ ρε;", για να επέμβει ο πατέρας του 31χρονου, που επίσης παρακολουθούσε τη διαδικασία, φωνάζοντας "Ναι, έχει Θεό".

Ο κατηγορούμενος φώναξε τότε "μακάρι να έφευγα εγώ και να έρχονταν αυτοί πίσω", ενώ ακολούθως αποχώρησαν από την αίθουσα οι δικαστές και η διαδικασία διακόπηκε για μισή περίπου ώρα.

Όταν η διαδικασία επανήρχησε και έφτασε στο σημείο του φόνου των αδελφών Ντορζή και του Αιμίλιου Μιλτιάδους, ο 31χρονος έδειχνε έντονα φορτισμένος και απαντούσε με δάκρυα στα μάτια πως δεν θυμάται ακριβώς πώς ενήργησε και ότι το μόνο που ξέρει είναι ότι σκότωσε τρεις ανθρώπους.

Στην ερώτηση της κατηγορούσας αρχής, γιατί ακολούθησε τα θύματα όταν άρχισαν να αποχωρούν στην θέα του μαχαιριού, ενώ ο ίδιος είπε πως απλά ήθελε να τους φοβερίσει για να φύγουν από το εστιατόριο του πατέρα του, απάντησε πως δεν γνωρίζει γιατί το έκανε, ενώ στις υποδείξεις πως είχε και στις τρεις περιπτώσεις καρφώσει το μαχαίρι στην περιοχή της καρδιάς, ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να τους σκοτώσει και ότι "όλα έγιναν πολύ γρήγορα".

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας ανέφερε προς τον κατηγορούμενο πως αυτά που αρνείται είναι εκ των υστέρων σκέψεις με σκοπό να δικαιολογήσει το τριπλό φονικό, πως πρόθεση του ήταν να κάνει κακό στα τρία πρόσωπα, για τα οποία έτρεφε εχθρικά συναισθήματα και πως "από τις ενέργειες σου φαίνεται ότι ήσουν σε κατάσταση που αντιλαμβανόσουν τι έκανες".

Το δικαστήριο όρισε την 22α Φεβρουαρίου (09:00) για συνέχιση της διαδικασίας, η οποία θα αναλωθεί στις τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων των δυο πλευρών, ενώ ο Θωμά οδηγήθηκε πίσω στις κεντρικές φυλακές.