«Ιερή» κομπίνα στη Λεμεσό:Απάτη με τον «Ιησού Χριστό» ετοίμαζε φιλανθρωπικός οργανισμός για το Πάσχα

«Ιερή» κομπίνα στη Λεμεσό:Απάτη με τον «Ιησού Χριστό» ετοίμαζε φιλανθρωπικός οργανισμός για το Πάσχα

Φιλανθρωπικό έργο με πλαστά dvd ετοίμαζαν δύο άντρες στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον «Φ», πρωταγωνιστές είναι ένας 39χρονος, γραμματέας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, η οποία διατείνεται ότι ενεργεί προς όφελος άπορων και κακοποιημένων παιδιών και ένα άλλο πρόσωπο 59 χρόνων.

Διάταγμα τετραήμερης κράτησης εξέδωσε την Τετάρτη (02/03) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 59χρονου και 39χρονου, που συνελήφθησαν χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης παραγωγής ψηφιακών δίσκων που περιέχουν αντίτυπα κινηματογραφικών έργων.

Σύμφωνα με τον «Φ», το Γραφείο Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, έλαβε πληροφορία ότι ο 59χρονος παράγει και πωλάει πειρατικά αντίτυπα ψηφιακών δίσκων, μουσικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών.

Στο σπίτι του εντόπισαν μάλιστα πολλά παράνομα αντίτυπα της ταινίας «Ιησούς Χριστός» ενώ κατά την ανάκριση διαβεβαίωσε ότι το έκανε με τις οδηγίες του 39χρονου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ο φιλανθρωπικός οργανισμός είχε τα δικαιώματα του.

Ο 39χρονος αναφέρει ότι παρήγγειλε 7,500 αντίτυπα συγκεκριμένου παραμυθιού για να πωληθούν το Πάσχα αλλά ρίχνει την ευθύνη στον 59χρονο για τα δικαιώματά τους.

Τα ψηφιακά παραμύθια θα διανέμονταν σε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Το Δικαστήριο πάντως έκρινε ότι υπάρχουν εναντίον και των δύο υπόπτων εύλογες υποψίες για τα αδικήματα που κατηγορούνται ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.