ΛΕΜΕΣΟΣ - Μυστήριος θάνατος σε οίκο ευγηρίας: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Όλα δείχνουν φόνο

ΛΕΜΕΣΟΣ - Μυστήριος θάνατος σε οίκο ευγηρίας: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Όλα δείχνουν φόνο

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σε ασφυξία συνεπεία στραγγαλισμού με κεφαλοκλείδωμα οφείλεται ο θάνατος του 70χρονου, ο οποίος διέμενε σε οίκο ευγηρίας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης διαπιστώθηκαν κάποιες κακώσεις εσωτερικά στην περιοχή του λαιμού. Πρόκειται όπως ανέφερε "για εγκληματική ενέργεια, για στραγγαλισμό με τα χέρια. Είναι κάκωση η οποία προκλήθηκε με τον αγκώνα συγκεκριμένα. Επίσης είχε και κάποιους μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος», ανέφερε.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης δήλωσε ότι χθες γύρω στις 5.30 το πρωί ο ηλικιωμένος είχε αισθανθεί αδιαθεσία, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν.

Ο θάνατός του πιστοποιήθηκε από ιδιώτη γιατρό που είχε κληθεί στον οίκο ευγηρίας. Ακολούθως ενημερώθηκε η Αστυνομία και κλήθηκε στο μέρος και ο ιατροδικαστής ο οποίος είχε αναφέρει ότι δεν χρειαζόταν η παρουσία του τον δεδομένο χρόνο και μεταφέρθηκε η σορός του στο νεκροτομείο για τη διενέργεια σήμερα της νεκροτομής.

Σήμερα διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από στραγγαλισμό. Ερωτηθείς κατά πόσο δεν έγινε αντιληπτό από χθες ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι δεν υπήρχαν οποιαδήποτε εμφανή σημεία.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά φόνο. Μέλη του διενήργησαν επίσης εξετάσεις στον οίκο ευγηρίας, ενώ παρέλαβαν και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.