Θέατρο στις γειτονιές της Λεμεσού – Η υπόθεση του πρώτου έργου

Θέατρο στις γειτονιές της Λεμεσού – Η υπόθεση του πρώτου έργου

Ο Δήμος Λεμεσού, τα Συνοικιακά Συμβούλια και η Θεατρική Πορεία Λεμεσού φέρνουν το θέατρο στις γειτονιές της Λεμεσού με το έργο «Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» της Γιασμίνα Ρεζά, ανοικτό στους δημότες της Λεμεσού.

Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου στο πάρκο Λ. Άρνολτ στις 20:30 με διοργανωτές τα Συνοικιακά Συμβούλια Πέτρου & Παύλου και Καψάλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί Ματίνα Λαμάρη (στο ρόλο της Βερονίκ Ουλιέ), Χρίστος Χαρίτου (Μισέλ Ουλιέ), Γεωργία Φαίδωνος (Ανέτ Ρέιγ) και Κούλλης Καυκαλιάς (Αλαίν Ρέιγ). Σκηνοθέτης του έργου είναι ο Άδωνις Φλωρίδης, σκηνογράφος ο Μάριος Βαρέλλας, υπεύθυνη για τα κοστούμια η Ματίνα Λαμάρη, για τους φωτισμούς ο Βασίλης Πετεινάρης και φροντιστήριο ο Στέλιος Στυλιανού. 

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής:

Ο μεγαλοδικηγόρος Αλαίν, η σύζυγος του και διαχειρίστρια κεφαλαίων Ανέτ, η κουλτουριάρα και διανοούμενη Βερονίκ και ο άντρας της ο Μισέλ που πουλά καζανάκια για τις τουαλέτες, θα συναντηθούν για πρώτη φορά με αφορμή το διαπληκτισμό των μικρών παιδιών τους. Οι τέσσερεις πολιτισμένοι και καλλιεργημένοι ενήλικες συζητούν ευγενικά ψάχνοντας μια λύση.

Λίγη ώρα μετά τους βρίσκουμε να έχουν πετάξει κάθε μάσκα ευγένειας, να επιτίθενται ο ένας στον άλλο, ενώ κάθε ενήλικη, πολιτισμένη συμπεριφορά δίνει τη θέση της στα ζωώδη ένστικτα που οι τέσσερις ήρωες κρύβουν μέσα τους. Στο τέλος όλοι είναι εναντίον όλων και ο κάθε ένας μόνος. Και όλα αυτά μέσα από μια ξεκαρδιστική κωμωδία.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!