Στο «φούλ» η αφαλάτωση για να μην διψάσει η Λεμεσός

Στο «φούλ» η αφαλάτωση για να μην διψάσει η Λεμεσός

Στο "φούλ" αναμένεται εντός των ημερών να αρχίσει να δουλεύει η Μονάδα Αφαλάτωσης που βρίσκεται στην Επισκοπή προκειμένου να μην διψάσει η Λεμεσός, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες, με την ελπίδα ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι πλούσιος σε βροχές και δεν θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το υδατικό πρόβλημα.

 Οπως αποκλειστικά μας δήλωσε ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού Νώντας Μεταξάς, ενόψει της τραγικής κατάστασης που παρουσιάζουν οι υδατοφράκτες μας και ιδιαίτερα ο Κούρρης, δεν υπάρχει άλλη λύση από το αφαλατωμένο νερό και γι αυτό η απόφαση είναι να αυξηθούν οι ημερήσιες ποσότητες που παράγονται από την Μονάδα Αφαλάτωσης στην Επισκοπή.

«Call Limassol» - Σε νέα εποχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών εισέρχεται ο Δήμος Λεμεσού

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μεταξάς, μας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη μονάδα παράγει 40.000 κ.μ. νερού την ημέρα, ενώ πολύ σύντομα, και για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, η απόδοση της μονάδας θα φθάσει τα 60.000τ.μ. αφαλατωμένου νερού ημερησίως. Οπως εξήγησε ο διευθυντής του ΣΥΛ, ταυτόχρονα με το αφαλατωμένο νερό, η υδατοπρομήθεια θα ενισχύεται σε μικρό έστω βαθμό, από την άντληση νερού που γίνεται τόσο από το φράγμα του Κούρρη όσο και από άλλες γεωτρήσεις.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού καλύπτει τις ανάγκες σε πόσιμο νερό της αστικής Λεμεσού, αλλά και περιοχών οι οποίες οποία από δυτικά εκτείνονται μέχρι τη Γερμασόγεια, ανατολικά μέχρι Σούνι-Ζανατζιά και βόρεια μέχρι τα χωριά Παλώδια, Φασούλα και Μαθηκολώνη.

Οδηγοί Προσοχή! Κλειστοί δρόμοι σε όλη την Κύπρο - Ποιοι επηρεάζονται

 

Σε ερώτηση μας αν τίθεται θέμα περιορισμών στην παροχή πόσιμου νερού, όπως ήδη ανακοινώθηκε για την άρδευση, ο κ. Μεταξάς, μας είπε ότι αισιοδοξεί ότι με την αύξηση της παραγωγής νερού από την Μονάδα Αφαλάτωσης, θα αντιμετωπιστεί τους καλοκαιρινούς μήνες το όλο πρόβλημα.

"Το θέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά, να έχουμε φέτος καλό χειμώνα ώστε να μαζευτεί ικανοποιητική ποσότητα νερού στα φράγματα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν αφάνταστα".

Σε άλλη ερώτηση εάν θα επιβληθούν αυξήσεις στα τιμολόγια, σημείωσε ότι αυτό είναι θέμα που συζητείται αλλά δεν υπάρχει τίποτε το ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή, ενώ επεσήμανε ότι με τροποποιητικούς κανονισμούς που ετοιμάζονται, εκτός από τους πολύτεκνους, σύντομα, νέα τιμολογιακή πολιτική θα υπάρξει και για άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Κατλήγοντας τόνισε την ανάγκη όπως μην γίνεται σπατάλη νερού 'καθώς όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης".

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!