Ελεύθερος ο τέως κοινοτάρχης Ασώματου- Είχε χρέη είπε στους ανακριτές

Ελεύθερος ο τέως κοινοτάρχης Ασώματου- Είχε χρέη είπε στους ανακριτές

Ελεύθερος ο τέως Κοινοτάρχης Ασώματου ο οποίος συνελήφθη χθες από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς εναντίον του ερευνάται υπόθεση κλοπής από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσοδών από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο 62χρονος κατά την κατάθεση του ενώπιον των ανακριτών, παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων.

Μετά την παραδοχή του, ο 62χρονος τέως κοινότατής του Ασώματου, αφέθηκε ελεύθερος για κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Οι πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν πως κατά την κατάθεσή του, ο 62χρονος ισχυρίστηκε πως πήρε τις 44 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του συμβουλίου γιατί είχε χρέη.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος τέως Κοινοτάρχη της επαρχίας Λεμεσού. Έκαναν «φτερά» 44 χιλιάδες ευρώ
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο 62χρονος διαχειριζόταν ασφαλιστήρια και είχε δημιουργήσει έλλειμα στο ταμείο του. Όπως είπε, το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίρνει τα χρήματα από το κοινοτικό συμβούλιο.

Θυμίζουμε πως στις 21 Φεβρουαρίου 2017 καταγγέλθηκε από λειτουργό της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού ότι κατά τη διαδικασία παράδοσης παραλαβής της κοινοτικής περιουσίας του Κοινοτικού Συμβουλίου, παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 7 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με σχετική κατάσταση που υποβλήθηκε από το λογιστή του Συμβουλίου προς την Ελεγκτική Υπηρεσίας καθώς και τις οικονομικές καταστάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, το ποσό που έπρεπε να υπάρχει σε μετρητά ανερχόταν σε περίπου 50 χιλιάδες ευρώ.

Ακολούθησε έλεγχος στα ταμεία του Κοινοτικού Συμβουλίου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 44 χιλιάδων ευρώ. «Φτερά» έκανε επίσης και ένα μπλοκ αποδείξεων το οποίο δεν παραδόθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Να σημειώσουμε πως η Αστυνομία διερευνά το κατά πόσον το συγκεκριμένο μπλοκ χρησιμοποιήθηκε για την είσπραξη χρημάτων που δεν μπήκε ποτέ στα ταμεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.