Σύλληψη 34χρονου στη Λεμεσό για υπόθεση τοκογλυφίας

Σύλληψη 34χρονου στη Λεμεσό για υπόθεση τοκογλυφίας

Στη σύλληψη 34χρονου προχώρησαν, το απόγευμα του Σαββάτου μέλη της Αστυνομίας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση προέκυψε μετά την ομολογία 56χρονου, που την Παρασκευή είχε καταγγείλει ψευδώς ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα στην οικία του, που τον τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο.


Συγκεκριμένα, από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως τα τραύματα οφείλονταν σε αυτοτραυματισμό και στη συνέχεια ο 56χρονος ομολόγησε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ότι ο ίδιος είχε προκαλέσει τα τραύματα στο σώμα του, λόγω της άσχημης κατάστασης στην οποία βρισκόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού ήταν θύμα τοκογλυφίας με φερόμενο δράστη τον 34χρονο.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, τον περασμένο Μάιο, ο 56χρονος αποτάθηκε στον 34χρονο, με τον οποίο συνδέονται φιλικά και του ζήτησε να τον βοηθήσει να δανειστεί το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα ο 34χρονος έδωσε στον 56χρονο τα χρήματα, αναφέροντας του ότι ο ίδιος τα είχε δανειστεί από άλλο πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου δεν ανάφερε.

Σε μεταγενέστερο στάδιο, ο 34χρονος πληροφόρησε τον 56χρονο ότι τα χρήματα τα είχε δανειστεί από τοκογλύφο, ο οποίος απαιτούσε την πληρωμή μηνιαίου τόκου 20% για το δανεισμό των χρημάτων, ενώ ο 34χρονος έπεισε τον 56χρονο ότι ο ίδιος δεχόταν απειλές από τον τοκογλύφο δανειστή των χρημάτων, για την αποπληρωμή του δανείου.

Στο διάστημα που ακολούθησε, ο 56χρονος πλήρωσε στον 34χρονο το χρηματικό ποσό των 2,980 ευρώ συνολικά, χωρίς ωστόσο τα χρήματα αυτά να αρκούν για αποπληρωμή του δανείου, με το οφειλόμενο χρηματικό ποσό για το δάνειο να αυξάνεται συνεχώς.

Ο 34χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ παράλληλα, εναντίον του 56χρονου διερευνάται υπόθεση δημόσιας βλάβης, σε σχέση με τη ψευδή καταγγελία του για την εναντίον του απόπειρα ληστείας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά τις δύο υποθέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ