Χρυσοδάκτυλοι διαρρήκτες - «Σηκώνουν» γούνες... αβέρτα στη Λεμεσό

Χρυσοδάκτυλοι διαρρήκτες - «Σηκώνουν» γούνες... αβέρτα στη Λεμεσό

Πώς δρουν οι διαρρήκτες, πόσο στοιχίζουν οι γούνες κι ο ύποπτος που ήθελε να... γλυτώσει από τη βροχή

Toυ Γιώργου Μιχαηλίδη

Η νέα… μόδα με τα χτυπήματα διαρρηκτών σε καταστήματα που χρειάζονται γερά πορτοφόλια για αγορές επώνυμων ενδυμάτων και υποδημάτων κινητοποιεί την Αστυνομία. Οι διαρρήκτες με τα ακριβά γούστα κατά προτίμηση σε γούνες συνεχίζουν τη δράση τους κυρίως στη Λεμεσό. Τρία συνολικά καταστήματα χτύπησαν οι χρυσοδάκτυλοι όνομα και πράγμα το τελευταίο διάστημα στην πόλη, δυο με γούνες και ένα με ρούχα, τσάντες και παπούτσια. Πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι η λεία των δραστών ανήλθε στις 550.000 ευρώ.

Πώς δρουν

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η Αστυνομία, οι δράστες είναι γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Μέσα σε τρία λεπτά οι δράστες που είναι κουκουλοφόροι (προλαβαίνουν και σπάζουν προθήκες καταστημάτων «σηκώνουν» τις γούνες ή τα άλλα ακριβά γυναικεία αξεσουάρ που βρίσκουν στο διάβα τους και γίνονται καπνός… Συνήθως επιβιβάζονται σε κλεμμένα οχήματα και μην τους είδατε. Σημειώνεται ότι έτσι απλά έδρασαν και στις τρεις περιπτώσεις που διερευνά η Αστυνομία. Σημειώνεται ότι οι διαρρήξεις σε καταστήματα με ακριβά είδη την εορταστική περίοδο έχουν αυξητική τάση.

Γιατί μόνο... γούνες

Αστυνομικές πληροφορίες θεωρούν ότι το κέρδος είναι ο άμεσος στόχος, δηλαδή να κλέψουν λόγου χάρη γούνες αξίας 3.000 ευρώ και να τις πουλήσουν 1000 ευρώ. Σημειώνεται ότι σε γνωστά καταστήματα στην Κύπρο οι πιο φθηνές γούνες αξίζουν 1000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή δεν ξεκαθάρισε μέσα από τις έρευνες εάν οι δράστες που χτύπησαν τελευταία στη Λεμεσό ενήργησαν αυτόνομα ή είναι μέλη της ίδιας σπείρας.

«Ήθελε να γλιτώσει από τη βροχή»

Το πρόσωπο όμως που συνέλαβε η Αστυνομία ένα 25χρονο Ελλαδίτη ως ύποπτο για την κλοπή των γούνων δεν έδωσε και μεγάλη βοήθεια στην Αστυνομία. Ο ίδιος απλά δίνει κάποιους ισχυρισμούς χωρίς ονόματα… και διευθύνσεις. Ο συλληφθείς βρέθηκε στα χέρια της Αστυνομίας όταν τον «τσάκωσε» το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να κινείται ύποπτα έξω από ένα κατάστημα με γούνες στη Λεμεσό. Όταν ο 25χρονος συνελήφθη ισχυρίστηκε ότι ήθελε να μπει στο κατάστημα για να γλιτώσει από την βροχή!

Πάντως, στη Λεμεσό υπάρχουν πολλά καταστήματα με γούνες που εξυπηρετούν κυρίως Ρώσους. Δεν προκύπτουν αυτή τη στιγμή στοιχεία ότι στόχος είναι να πληγούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

 Τι κάνει η Αστυνομία

Ενόψει της εορταστικής περιόδου η Αστυνομία άρχισε να λαμβάνει τα μέτρα της σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα παγκύπρια. (Σημειώνεται ότι από τις 21 Νοεμβρίου άνοιξε τις πύλες του και το «Νicosia Mall»). Το σχέδιο που εκπονήθηκε αφορά ειδικές περιπολίες, τη χρήση αστυνομικών με ειδική ενδυμασία,αλλά και γενειάδα για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους υπόπτους. Με την κορύφωση της εορταστικής περιόδου τα μέτρα θα αυξηθούν.