Υπόθεση Πορνείας - Πέραν των 700 προφυλακτικών - Μπούκαραν σε 12 διαμερίσματα

Υπόθεση Πορνείας - Πέραν των 700 προφυλακτικών - Μπούκαραν σε 12 διαμερίσματα

Νέες πληροφορίες για την υπόθεση εμπορίας προσώπων στη Λεμεσό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Από τον περασμένο Ιανουάριο έστησαν την «επιχείρηση εμπορίας ενήλικων προσώπων με σκοπό την εξώθηση στην πορνεία οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη το βράδυ, δυο Ελλαδίτες 52 και 60 ετών και μια Μολδαβή 36 ετών. Ο τρεις τέθηκαν την Πέμπτη  υπό οκταήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Η υπόθεση αυτή δεν συνδέεται με τα κυκλώματα από χώρες του εξωτερικού που φέρονται να έχουν τα πλοκάμιά τους και στην Κύπρο με σκοπό να εξωθούν γυναίκες στην πορνεία.

 

11ae0b1051

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς άλλη μια Ουκρανή η οποία συνελήφθη για παράνομη παραμονή στην Κ.Δ.. Επίσης, τέσσερεις άλλες γυναίκες κρίθηκαν ως θύματα εμπορίας προσώπων και οδηγήθηκαν στο ειδικό Καταφύγιο στη Λευκωσία.

Λαβράκι βρήκαν οι ανακριτές

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση που έγινε από την Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης με τη συμμετοχη του ΤΑΕ, ΟΠΕ Λεμεσού και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων έγινε εφικτή κατόπιν πληροφοριών. Η Αστυνομία αποφάσισε όπως τεθεί υπό παρακολούθηση το διαμέρισμα - άντρο πορνείας εδώ και ένα μήνα. Την κατάλληλη στιγμή, η Αστυνομία προχώρησε στην επιχείρηση και στη σύλληψη των τριών. Xαρακτηριστικά, έγιναν έρευνες σε 12 διαμερίσματα στην επαρχία Λεμεσού και κατασχεθηκαν πέραν των 700 προφυλακτικών, κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες, σημειώσεις, αριθμοί κινητών τηλεφώνων καιμικροποσότητες ναρκωτικών.

porneia

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο ένας εκ των δυο Ελλαδιτών υπόπτων απασχόλησε και στο παρελθόν την Αστυνομία αλλά δεν προέκυψε μαρτυρία για τη σύλληψή του.