Καταγγελία για Οίκο Ευγηρίας: Έπεσε, κτύπησε αλλά δεν την πήραν αμέσως νοσοκομείο, λένε οι δικοί της

Καταγγελία για Οίκο Ευγηρίας: Έπεσε, κτύπησε αλλά δεν την πήραν αμέσως νοσοκομείο, λένε οι δικοί της

Έρευνα από την Αστυνομία - Αναφορά στο Γραφείο Ευημερίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η καταγγελία για τραυματισμό ηλικιωμένης σε Οίκο Ευγηρίας στη Λεμεσό κινητοποίησε Αστυνομία και Γραφείο Ευημερίας. Το νέο περιστατικό δεν φαίνεται να περνά στο ντούκου και ήδη η Αστυνομία άρχισε έρευνα, ενώ τις δικές της ενέργειες κάνει και το Γραφείο Ευημερίας το οποίο έχει ενώπιόν του σχετική αναφορά.

Τι έγινε

Η καταγγελία έγινε από τα παιδιά της ηλικιωμένης τα οποία κατήγγειλαν ότι η μητέρα τους έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι το γηροκομείο δεν τους ενημέρωσε έγκαιρα για τον τραυματισμό, ενώ υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη μεταφορά της στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

«Να εφαρμοστεί η νομοθεσία»

Εκπρόσωπος του Γραφείου Ευημερίας ανέφερε στην Newsbomb ότι όλοι οι οίκοι Ευγηρίας οφείλουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για τη λειτουργία τους, αλλά και την προστασία των ηλικιωμένων. Όπως μας αναφέρθηκε οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας θα παρακολουθούν τον τρόπο δράσης των Οίκων. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό μάς λέχθηκε ότι έγινε σχετική αναφορά και διερευνάται.

«Μεμονωμένο περιστατικό»

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιαννάκης Σωτηριάδης μιλώντας στo Newsbomb ανέφερε ότι όντως έγινε μια καταγγελία η οποία διερευνάται. Όπως είπε, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αφού η καταγγελία αφορά υπόθεση μόνο μιας ηλικιωμένης.

astynomia lemesoy 1

«Όχι στο κουκούλωμα»

Η Newsbomb επικοινώνησε με το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας όπου σε ηλεκτρονικό μήνυμα που μας εστάλη μας λέχθηκε το εξής: Δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε καταγγελία αν και έχουμε προτρέψει αυτούς που ανάρτησαν τις φωτογραφίες να επικοινωνήσουν μαζί μας. Δυστυχώς δεν είμαστε θεσμοθετημένο όργανο ή φορέας που έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει παρά μόνο να βοηθάμε στο να μην πέφτουν οι καταγγελίες στο κενό ή να κουκουλώνονται!