8ήμερη κράτηση στα τρία αδέλφια για το φονικό στη Λεμεσό

8ήμερη κράτηση στα τρία αδέλφια για το φονικό στη Λεμεσό

Ο 16χρονος αρνείται ανάμειξη στο έγκλημα

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των τριών αδελφών, για τον φόνο του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ, που εντοπίστηκε τη Δευτέρα νεκρός στο όχημα του, στα Πολεμίδια.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη των τριών αδελφών μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε από πρόσωπα με τα οποία το θύμα γνωριζόταν.

Οι τρεις ύποπτοι, 28, 19 και 16 ετών, μεταφέρθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στο δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών λόγω του ότι ο μικρός αδελφός είναι ανήλικος.

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος και ο 19χρονος φέρεται να παραδέχθηκαν ενοχή, ενώ ο 16χρονος, αν και τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή, αρνείται ανάμειξη στο έγκλημα, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Η υπεράσπιση έφερε ένσταση στην κράτηση του ανήλικου, ωστόσο το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την οκταήμερη κράτηση και των τριών, εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας ληστείας, κλοπής κινητού τηλεφώνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

Διαβάστε επίσης: Φόνος στη Λεμεσό - Στα ίχνη των εκτελεστών του Μιχαήλ οι ανακριτές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί ανακριτές, το θύμα μετέβη σε συγκεκριμένο σημείο και συναντήθηκε με τους υπόπτους, οι οποίοι υποστηρίζουν πως κίνητρο του φόνου εκ προμελέτης ήταν η ληστεία. Να σημειωθεί ότι στην κατοχή του 44χρονου βρέθηκε χρηματικό ποσό 4,200 ευρώ και ένα γραμμάριο κοκαΐνης.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του παλιού λιμανιού Λεμεσού, αφού όπως ανέφερε ο 28χρονος, που φέρεται ως το άτομο που πάτησε τη σκανδάλη, πέταξε το κυνηγετικό όπλο στη θάλασσα.

Έρευνες γίνονται και σε σημείο κοντά στη σκηνή όπου εντοπίστηκε το όχημα, όπου σύμφωνα με υποδείξεις των υπόπτων, πέταξαν το κινητό του τηλέφωνο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ