Α. Αγγελίδης: Προς πλήρη εξιχνίαση του φόνου στη Λεμεσό οδεύει η Αστυνομία

Α. Αγγελίδης: Προς πλήρη εξιχνίαση του φόνου στη Λεμεσό οδεύει η Αστυνομία

Την ομολογία των δύο (του 28χροου και του 19χρονου) εκ των τριών προσώπων που έχουν συλληφθεί σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση φόνου του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ στη Λεμεσό, εξασφάλισε η Αστυνομία, η οποία θεωρεί ότι η υπόθεση οδεύει προς πλήρη εξιχνίαση.

Η Αστυνομία συνέλαβε τρία αδέλφια, 28, 19 και 16 ετών τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος κράτησης.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι τα πρόσωπα αυτά «ανακρίθηκαν χθες και τόσο ο 28χρονος και ο 19χρονος έχουν δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία με τις οποίες παραδέχονται τη διάπραξη των αδικημάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, πλέον η Αστυνομία διερευνά τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, της συνωμοσίας προς τη διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας ληστείας, της κλοπής κινητού τηλεφώνου, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Με τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί και με βάση τις εξελίξεις σίγουρα εκείνο το οποίο μπορούμε να δηλώσουμε είναι ότι η υπόθεση οδεύει προς πλήρη εξιχνίαση», είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ωστόσο πως έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 60 καταθέσεις, αναμένεται να ληφθούν άλλες 80, καθώς επίσης και άλλες ενέργειες και έρευνες, έτσι ώστε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση αυτή.

Εξήγησε ότι παρόλο που έχουν ληφθεί θεληματικές καταθέσεις των δύο προσώπων, με τον τρίτο να αρνείται την οποιαδήποτε ανάμιξη, «η Αστυνομία προχωρεί με καταθέσεις για να καλύψει όλο το φάσμα των ενεργειών, έτσι ώστε να τεκμηριωθούν όλα στη βάση μαρτυριών και βεβαίως να απαντηθούν τα οποιαδήποτε ερωτήματα».

Ερωτηθείς για το κίνητρο του φόνου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι με βάση τις εξελίξεις υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση ως προς τις έρευνες, προσθέτοντας ότι το κίνητρο είναι που βρίσκεται υπό εξέταση «παρόλο που οι ίδιοι στις καταθέσεις τους αναφέρουν ότι είχαν πρόθεση να συνωμοτήσουν με στόχο τον φόνο του συγκεκριμένου προσώπου και τη ληστεία».

«Πέραν όμως της δικής τους ομολογίας, η Αστυνομία θα συνεχίσει και να τεκμηριώσει και να εξασφαλίσει τις οποιεσδήποτε άλλες μαρτυρίες και βεβαίως με βάση τις συλλήψεις που έχουν γίνει ενδεχομένως να προκύψουν και νέες εξετάσεις, παρόλο που υπάρχει αρκετός όγκος ανακριτικού έργου και άλλες έρευνες που αναμένεται να γίνουν με στόχο την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ