Φόνος Μιχαήλ: Ξανά στο Δικαστήριο τα αδέλφια - Άφαντο το φονικό όπλο

Φόνος Μιχαήλ: Ξανά στο Δικαστήριο τα αδέλφια - Άφαντο το φονικό όπλο

Το αίτημα της Αστυνομίας μετά από 11 ημέρες - Οι τρεις πτυχές της έρευνας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ο μη εντοπισμός του φονικού όπλου, η ανάγκη εξασφάλισης πρόσθετης μαρτυρίας και η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος οδηγούν την Αστυνομία Λεμεσού στην απόφαση ανανέωσης του διατάγματος κράτησης των τριών υπόπτων αδελφών για τη δολοφονία του Χρίστου Μιχαήλ 44 ετών μεταξύ 13ης και 14ης Ιανουαρίου 2019.

Οι τρεις νεαροί ηλικίας 26, 19 και 16 ετών θα οδηγηθούν εκ νέου την Παρασκευή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού με σκοπό την ανανέωση της οκταήμερης κράτησής τους που εκπνέει.

Πλήρως εξιχνιασθείσα αλλά…
Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού θεωρεί πλήρως εξιχνιασθείσα την υπόθεση, αφού έχουν στο χέρι και την παραδοχή των τριών αδελφών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κενά σημεία που χρήζουν περαιτέρω ερευνών και καθηκόντως θα ζητήσουν την ανανέωση της κράτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πρώτο: Δεν εντοπίστηκε το ΔΟΚΟ με το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε η δολοφονία. Η Αστυνομία επιστράτευσε δύτες και μέλη της ΕΜΑΚ για να ψάξουν στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής Μόλου αλλά δεν εντοπίστηκε το όπλο. Οι ισχυρισμοί που έδωσαν οι ύποπτοι ήταν ότι μετά το φόνο ξήλωσαν το όπλο και το πέταξαν στη θάλασσα.

Δεύτερο: Tα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του δολοφονηθέντος ακόμα αξιολογούνται. Κρίσιμο σημείο είναι η τελευταία ή οι τελευταίες κλήσεις του Μιχαήλ ο οποίος κλήθηκε να πάει στο ραντεβού θανάτου.

Τρίτο: Υπάρχουν μαρτυρίες που πρέπει να δέσουν περαιτέρω την υπόθεση.

 Ο Χρίστος Μιχαήλ βρέθηκε δολοφονηθέντας στις 15:00 το απόγευμα της 14ης Ιανουαρίου 2019 μέσα στο αυτοκίνητό του σε χωράφι της περιοχής Αγίου Σιλά στη Λεμεσό.