«Έπεσε στο κενό» η υπόθεση προσηλυτισμού μοναχού - Ποιοι δικαιώθηκαν

«Έπεσε στο κενό» η υπόθεση προσηλυτισμού μοναχού - Ποιοι δικαιώθηκαν

Τίτλοι τέλους στην υπόθεση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έβαλε τίτλους τέλους στην αγωγή που κίνησαν γονείς 41χρονου μοναχού για προσηλυτισμό του από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 εξέδωσε την τελική του απόφαση στην αγωγή απορρίπτοντας την αγωγή των γονέων του μοναχού.

Κρίθηκαν αναξιόπιστοι
Το Δικαστήριο έκρινε τόσο τον πατέρα του μοναχού, όσο και τους άλλους μάρτυρες μεταξύ αυτών και ψυχολόγο, που κατέθεσε ως αναξιόπιστους. To Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο μοναχός, σήμερα ηλικίας 41 ετών οδηγήθηκε στο μοναχισμό χωρίς πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ταυτοχρόνως, αποδέχθηκε τη θέση του δικηγόρου του Μητροπολίτη Λεμεσού και του γέροντα Εφραίμ Μάριου Χαρτσιώτη, ότι τα όσα ανέφερε ο πατέρας του μοναχού στο Δικαστήριο ήταν αποτέλεσμα μυθοπλασίας και φανταστικά σενάρια για να αποδειχθεί η συνωμοσία.

ziteitai ekdosi dyo roumanon astynomikon pou katadikastikan erimin gia viasmo

Στη συμφωνία ενώπιον του Δικαστηρίου κατατέθηκε ότι ο 41χρονος μοναχός από το 2001 αποστασιοποιήθηκε από τους γονείς του μέχρι που κατέληξε στο Μοναστήρι.

Χαρτσιώτης: «Απόφαση Σταθμός»
Ο δικηγόρος Μάριος Χαρτσιώτης που εκπροσώπησε στο Δικαστήριο τον Μητροπολίτη Λεμεσού αμέσως μετά την απόφαση ανέφερε στο «Νewsbomb» ότι η απόφαση είναι «σταθμός στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου και δικαιώνει απόλυτα τον μοναχό για την απόφασή του να οδηγηθεί το μοναχισμό η οποία ήταν αυτόβουλη και χωρίς περιορισμό».Ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε ότι η απόφαση δικαιώνει τόσο τον Μητροπολίτη, όσο και τον ηγούμενο Εφραίμ.