Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτές οδηγών Λεμεσού για τη μακρά λίστα αναμονής εξέτασης οδηγών

Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτές οδηγών Λεμεσού για τη μακρά λίστα αναμονής εξέτασης οδηγών

Οι υφιστάμενοι τέσσερις εξεταστές δεν αρκούν για να εξυπηρετηθεί, ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων εξέτασης νέων οδηγών

Σε δίωρη διαμαρτυρία έξω από τα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, στις 15 Μαρτίου, προτίθενται να κατέλθουν οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού, οι οποίοι δηλώνουν απεγνωσμένοι με το χρόνο αναμονής εξέτασης  νέων οδηγών, που φτάνει μέχρι και πέντε μήνες.
 
Ήδη με επιστολή που αποστάληκε στις 11 Φεβρουαρίου, στην Υπουργό Μεταφορών, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών (ΣΙΣΟΚ) Επαρχίας Λεμεσού, ενημερώνει γύρω από το πρόβλημα, το οποίο όπως σημειώνεται, δεν έχει επιλυθεί με την απόσπαση δυο τεχνικών εξεταστών από την Πάφο, στη Λεμεσό.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΣΙΣΟΚ Λεμεσού, Σίμος Κουφαλλής, οι υφιστάμενοι τέσσερις εξεταστές δεν αρκούν για να εξυπηρετηθεί, μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια, ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων εξέτασης νέων οδηγών. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, οι λίστες αναμονής για εξέταση φτάνουν μέχρι και το τέλος Ιουλίου, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί αρχές καλοκαιριού, όπου οι αιτήσεις σχεδόν διπλασιάζονται λόγω των τελειόφοιτων μαθητών και της επιστροφής φοιτητών.

Διαβάστε επίσης: Ιδού το πόρισμα για τον Συνεργατισμό - Πως οδηγήθηκε στην κατάρρευση
 
Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, αρκετές είναι και οι αιτήσεις για εξέταση για απόκτηση επαγγελματικής άδειας οδήγησης, ενώ όπως υπέδειξε, σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αποτύχει, τότε αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αναμένει ακόμη πέντε μήνες για να πάρει σειρά επανεξέτασης.
 
Το γεγονός αυτό, τόνισε, ωθεί πολλούς νέους να επιλέγουν να σταματούν τα μαθήματα οδήγησης και να οδηγούν παράνομα, με μαθητική άδεια και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
 
Σημείωσε δε πως τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αποχωρήσει από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών της Λεμεσού 11 εξεταστές οδηγών, με αποκορύφωμα το 2018, όταν μέσα σε τρεις μήνες αποχώρησαν τρεις εξεταστές.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Έκτοτε, υπογράμμισε, το τμήμα παραμένει υποστελεχωμένο  και παρουσιάζεται αδυναμία εξυπηρέτησης του όγκου των αιτήσεων εξέτασης υποψήφιων οδηγών, μέσα σε λογικά πλαίσια, παρά την ενίσχυση του με τους δυο επιπρόσθετους εξεταστές από την Πάφο.
 
Αν και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έχει πρόσφατα αποταθεί για πρόσληψη νέου προσωπικού, αυτό είναι χρονοβόρο, είπε ο Σίμος Κουφαλλής και κάλεσε το Υπουργείο Μεταφορών να επιληφθεί του προβλήματος και να ενισχύσει άμεσα το Τμήμα με επιπρόσθετους εξεταστές.
 
Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, πρόσθεσε, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού, μαζί με μαθητές τους, θα συγκεντρωθούν στις 15 Μαρτίου έξω από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών Λεμεσού, για δίωρη διαμαρτυρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ