Προχωρούν με δίωρη διαμαρτυρία οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού

Προχωρούν με δίωρη διαμαρτυρία οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών

Στην ανάδειξη του προβλήματος με τις λίστες αναμονής για εξέταση νέων υποψήφιων οδηγών, προσβλέπει η αυριανή δίωρη διαμαρτυρία των εκπαιδευτών οδηγών της Επαρχίας Λεμεσού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 έξω από τα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης: ΜΜΑΔίτης προστάτευε γυναίκα, αλλά της «έκανε επίσκεψη» - Ποιος τον κατήγγειλε
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών (ΣΙΣΟΚ) Επαρχίας Λεμεσού, Σίμος Κουφαλής, παρά τον καθορισμό συνάντησης με την Υπουργό Μεταφορών, στις 4 Απριλίου, για εξέταση του ζητήματος, αλλά και τη σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος ότι θα προστεθούν επιπρόσθετες εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού θα πραγματοποιήσουν κανονικά αύριο την προαναγγελθείσα δίωρη διαμαρτυρία τους.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Σκοπός μας δεν είναι να προκαλέσουμε άλλα προβλήματα, η διαμαρτυρία θα είναι ειρηνική και στοχεύει να αναδείξει το θέμα που προκύπτει με την υποστελέχωση σε εξεταστές και τον αυξημένο χρόνο αναμονής εξέτασης νέων οδηγών στην Επαρχία Λεμεσού, που σήμερα φτάνει μέχρι και τους πέντε μήνες, ανέφερε ο κ.Κουφαλλής.
 
Οι εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού, συνέχισε, θα προσέλθουν στις 4 Απριλίου με πνεύμα καλής θέλησης στο Υπουργείο Μεταφορών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζει η Επαρχία, υπενθυμίζοντας πως τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αποχωρήσει από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών της Λεμεσού 11 εξεταστές οδηγών, με αποκορύφωμα το 2018, όταν μέσα σε τρεις μήνες αποχώρησαν τρεις εξεταστές.
 
Σήμερα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου θα προστεθούν επιπρόσθετες εξετάσεις υποψηφίων οδηγών για τον μήνα Απρίλιο, στην Επαρχία Λεμεσού, που θα διενεργούνται εκτός κανονικού ωραρίου δηλαδή σε υπερωριακή απασχόληση.
 
Αν και αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη, είπε ο κ.Κουφαλλής, δεν επιλύει το πρόβλημα που συνεχώς αυξάνεται, υπενθυμίζοντας ότι στις αρχές καλοκαιριού οι υποψήφιοι οδηγοί σχεδόν διπλασιάζονται, λόγω των τελειόφοιτων μαθητών και της επιστροφής φοιτητών.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ