Έβαλαν χέρι σε 120 χιλιάδων ευρώ του ΣΚΕ Αγ.Αθανασίου

 Έβαλαν χέρι σε 120 χιλιάδων ευρώ του ΣΚΕ Αγ.Αθανασίου

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις

Στη σύλληψη δυο γυναικών 41 και 71 ετών, προχώρησαν σήμερα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που έγινε από το Δήμο Αγίου Αθανασίου για κατάχρηση 120 χιλιάδων ευρώ από το ταμείο του Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού, που αφορά στο πρόγραμμα Παιδικής Λέσχης.

Η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε πριν από περίπου 20 μέρες, μετά από υποψίες που ηγέρθησαν από τις τοπικές αρχές για έλλειμμα στις εισπράξεις και το πόρισμα εξωτερικού ελεγκτή, ο οποίος διαπίστωσε έλλειμμα συνολικού ποσού 120 χιλιάδων ευρώ, την περίοδο 2013-2018.

Διαβάστε επίσης: Στο τέλος της δίκης θα αξιολογηθεί η εμπειρογνωμοσύνη του μάρτυρα Κ. Πύργου

'Επειτα από αξιολόγηση των στοιχείων, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στην 41χρονη υπεύθυνη των προγραμμάτων του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου και σε μια 71χρονη εθελόντρια, οι οποίες ανακρινόμενες αρνούνται εμπλοκή και δίνουν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος κράτησης τους σε σχέση με αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από υπάλληλο, κλοπή από αντιπρόσωπο, απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μετά τη διαπίστωση του ελλείμματος στα ταμεία του προγράμματος της Παιδικής Λέσχης, σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος και για το πρόγραμμα του Παιδοκομικού Σταθμού.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ